|
Recept na Hovězí pečeně irských horalů
Recept na Hovězí pečeně irských horalů je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí pečeně irských horalů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kvalitního zadního hovězího, 2 stroužky česneku , 1 cibule nakrájená na 8 klínů, 4-5 mrkve, oloupané a nakrájené na třetiny,1 šálek hovězí vývar, 5 čerstvých krájených žampionů, 1-2 lžičky mletého česneku, sůl, čerstvě mletý černý pepř, steakové koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí pečeně irských horalů
Recept na Hovězí pečeně irských horalů: Hovězí maso osolte a opepřete. Na oleji zprudka opečte maso ze všech stran, aby se zatáhlo, pak je umístěte pečené v pekáči. Vložte stroužky česneku do dvou zářezu v mase a posypte steakovým kořením a česnekovým práškem. kolem masa umístěte mrkev a cibuli. Podlijte hovězím vývarem Pečte 8 hodin na 125°C. Podávejte s vařenými brambory, či rýží.
Poznámka k receptu na Hovězí pečeně irských horalů: Dobry den, pani evosheek=Iva,este skôr ako som otvorila toprecepty, chcela som urobit nieco podobné, recept som mala z kucharskej knihy po maminke,mala som aj nádherné hovädzie zadné, údajne z mladého býčka,tvrdil pán mäsiar a všetky prísady až na šmpiňóny,v recepte neboli. Chcela som sa blysnút pred návštevou, ustavične robím kuracie mäaso, takže tento raz som chcela servírovať niečo originálne. Žiaľ, výsledok bol katastrofálny. Mäso som piekla nie 8 ale asi 18 hodín a stále bolo tvrdé ako môj život. Podlievala aj polievala som ho. Kde som urobila chybu? (Uštipačná poznámka, myslíte si, že Írski horali, keď museli celý deň makať, mali čas piecť nejaké mmäso 8 hodín?) Podľa rád tunajších dedinských babiek som na pod... aj polievanie pridala aj sódu bikarbónu a stále nič, mäso by asi pohrýzol iba pračlovek. Ešte stále je v pekáči a ja neviem, čo s ním. Psíkovi sa ho bojím dať=vylámal by si zuby. Ešte mi napadá, dám ho vysušiť a zavesím na stenu ako dekoráciu. Verím, že máte aj iné riešenie a ďakujem zaň maria/cecilka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pečeně irských horalů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 21.10.2014
- Počet porcí: 5-6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg kvalitního zadního hovězího, 2 stroužky česneku , 1 cibule nakrájená na 8 klínů, 4-5 mrkve, oloupané a nakrájené na třetiny,1 šálek hovězí vývar, 5 čerstvých krájených žampionů, 1-2 lžičky mletého česneku, sůl, čerstvě mletý černý pepř, steakové koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pečeně irských horalů,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pečeně irských horalů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pečeně irských horalů
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|