|
Recept na Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi
Recept na Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hovězí zadní 2 střední cibule špalíček oloupaného a jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru 1ČL mletého zázvoru 2-3PL plnotučné hořčice 2PL oleje a proužek másla sůl, pepř, 1 kostka extra silného bujonu případně 1KL škrobu,rozmíchaná v 1PL vody(solamyl,maizena)na dohuštění Na špecle (spätzle): pro 4-5 osob 1/2kg polohrubé mouky 3 vejce 1PL soli 2PL másla voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi
Recept na Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi: Maso nakrájet na plátky, poklepat paličkou, osolit,opepřit a pomazat z obouch stran směsí z čertsvého i mletého zázvoru a hořčice. Na rozpálené pánvi s troškou oleje maso pěkně osmahnout a dát stranou. Do zbylého výpeku nalít půl sklenky vody a nechat krátce zavařit. V kastrole na rozehřátém oleji s máslem zesklovatět osolenou a opepřenou cibul, přidat maso, přihodit rozdrobený bujon,zalít vodou s výpekem, případně dolít, aby maso trošku vykukovalo. Dusit pomalu do měkka, podle kvality masa. Měkké maso vyndat,zbytek rozmixovat ponorným mixérem, případně dohustit namočeným škrobem. Na špecle: Do mísy dáme odváženou mouku,sůl, vejce, rozpuštěné máslo a přidáváme tolik vody, aby těsto bylo konzistencí husté a při zpracování dělalo bubliny. Přes haluškové sítko je protlačujeme pomocí stěrky do vřelé osolené vody. Lze i z prkénka na maso odkrajovat,či seškrabovat z těsta proužky a shrnovat je do vody. Vaří se krátce,do vyplavení na povrch vody. Hotové špecle slít a propláchnout studenou vodou. No pak už jen servírovat;-)
Poznámka k receptu na Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi: Dělávám podobně, jen místo hořčice dávám rajský protlak do šťávy.Bodík letí, foto je prudce žerkózní Sretti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 24.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: hovězí zadní 2 střední cibule špalíček oloupaného a jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru 1ČL mletého zázvoru 2-3PL plnotučné hořčice 2PL oleje a proužek másla sůl, pepř, 1 kostka extra silného bujonu případně 1KL škrobu,rozmíchaná v 1PL vody(solamyl,maizena)na dohuštění Na špecle (spätzle): pro 4-5 osob 1/2kg polohrubé mouky 3 vejce 1PL soli 2PL másla voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|