|
Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě
Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g kližky vcelku/nejlépe celistvý delší sval 1 delší úzká mrkev 50 g špeku nakrájeného na delší špalíčky směs koření soli,pepře a chilli papriček 2 lžíce oleje 1 střední cibule 2 stroužky česneku 1 kostka zeleninového bujónu 400 ml pomerančové šťávy dále budeme potřebovat 2 velké mrkve nakrájené na silnější plátky 1 cm silný plátek másla 150 ml pomerančové šťávy --------------------------------- po uvaření můžeme šťávu zahustit necelou lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody a dochutit vrchovatou lžičkou sterilovaného nastrouhaného křenu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě
Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě: Do očištěného a osušeného masa delším, úzkým nožem vytvoříme přes celou délku masa otvory. Do jednoho vsuneme celou mrkev a do zbývajících špalíčky špeku. Maso pro lepší udržení tvaru utáhneme nití a ze všech stran okořeníme. Pokud nám zbylo kousek špeku, nakrájíme ho společně s cibulí a česnekem nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej na 3minuty orestovat. Poté vše odhrneme ke kraji hrnce, vložíme maso a ze všech stran ho prudce opečeme. Podlijeme 400ml šťávy, rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 60-70minut doměkka. Doba varu pod tlakem záleží na kvalitě a stáří masa. Mezitím v kastrolu na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou mrkev, ochutíme špetkou soli a podlijeme 150ml pomerančové šťávy. Pod pokličkou slabým varem dusíme na skus, cca 15minut.Občas se pod pokličku podíváme a hlídáme, aby se mrkev nepřichytla. Během vaření můžeme ještě podlít trochou šťávy. Ke konci necháme zbytek tekutiny prudce odvařit, mrkev necháme lehounce zkaramelizovat a odstavíme z ohně. Po ochlazení a otevření hrnce měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Před porcováním odstraníme nitě. Šťávu z masa smícháme s připravenou mrkví a necháme prohřát. Podáváme s masem nakrájeným na silnější plátky s přílohou-těstoviny, nebo rýže. Nebo do prohřáté šťávy s mrkví přidáme 1 vrchovatou lžičku sterilovaného nastrouhaného křenu a zahustíme vodou smíchanou se solamylem. Necháme 2minuty povařit a podáváme s nakrájeným masem a vařeným bramborem. Chutné jsou obě verze.
Poznámka k receptu na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě: Krása jako vždy
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 11.07.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 900 g kližky vcelku/nejlépe celistvý delší sval 1 delší úzká mrkev 50 g špeku nakrájeného na delší špalíčky směs koření soli,pepře a chilli papriček 2 lžíce oleje 1 střední cibule 2 stroužky česneku 1 kostka zeleninového bujónu 400 ml pomerančové šťávy dále budeme potřebovat 2 velké mrkve nakrájené na silnější plátky 1 cm silný plátek másla 150 ml pomerančové šťávy --------------------------------- po uvaření můžeme šťávu zahustit necelou lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody a dochutit vrchovatou lžičkou sterilovaného nastrouhaného křenu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|