|
Recept na Hovězí guláš IV
Recept na Hovězí guláš IV je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí guláš IV budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5kg hovězí kližky, 0,5kg cibule, 20dkg sádla, 10dkg celeru, 4-5dkg sladké mleté papriky, pálivé podle chuti, majoránka, mletý pepř, kmín, česnek, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, polévkové koření Klasik od Vitany Na vývar menší vepřové kolínko, vepřové kosti, sůl, celý pepř, libeček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí guláš IV
Recept na Hovězí guláš IV: Do tlakáče vložíme kolínko (trochu ho naříznu), kosti, pepř, libeček, mírně osolíme, přilijeme 3l vody, tlakáč uzavřeme a dáme na 45 minut vařit. Kližku zbavíme loje, odblaníme, rozebereme na jednotlivé svalky a nakrájíme na kostky (asi 3cm). Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme do růžovohněda. Tady nám začíná barva guláše. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a prudce restujeme, aby se nám maso zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájený celer, papriku, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, plnotučnou hořčici a dusíme do vysmahnutí. Podlejeme trochou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, to neustále opakujeme, guláš postupně začíná získávat krásnou barvu. V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do voňavorůžovohněda a necháme vychladnout. Do hrníčku odebereme 1/4 litru vyvaru a taky necháme vychladnout. Pokud máme maso poloměkké, přilijeme asi 1,5litru horkého vývaru, promícháme a začneme s roztřepkou (záklechtkou). Do litrového hrnku vlijeme vlažný vývar, přidáme 2-3 stroučky česneku a ponorným mixerem rozmělníme. Metličkou zašleháme opraženou hladkou mouku, kterou za stálého míchání přiléváme k masu. Mezi dlaněmi rozemneme ještě trošku majoránky, zastřikneme polévkovým kořením, případně dosolíme a za občasného promíchávání necháme maso dojít.
Poznámka k receptu na Hovězí guláš IV: Na guláš si vždy udělám čas, ten nejde odflinknout. V archívu mám ještě guláš speciál, ale ten někdy jindy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí guláš IV, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1 (Jan Slovák)
- Datum vložení: 23.07.2009
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1,5kg hovězí kližky, 0,5kg cibule, 20dkg sádla, 10dkg celeru, 4-5dkg sladké mleté papriky, pálivé podle chuti, majoránka, mletý pepř, kmín, česnek, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, polévkové koření Klasik od Vitany Na vývar menší vepřové kolínko, vepřové kosti, sůl, celý pepř, libeček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí guláš iv,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí guláš IV - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí guláš IV
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|