|
Recept na Hovězí dušené plátky
Recept na Hovězí dušené plátky je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí dušené plátky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g hovězí kýty, 40g šunky, 50g slaniny, 1 cibule, 3-6 stroužků česneku, 1 malý rajský protlak, 3dcl bílého vína, 5dcl hovězího vývaru, 3 lžíce oleje, majoránka, pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí dušené plátky
Recept na Hovězí dušené plátky: Maso nakrájíme na plátky-lehce naklepeme z obou stran-osolíme, opepříme. Do hrnce dáme olej a rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a slaninu,necháme minutku zamícháme a přidáme nakrájenou cibuli-spěníme.Přidáme plátky masa.Až cibulka pod masem zezlatoví, podlijeme 2dcl vínem a dusíme cca 15minut na mírném ohni.Poté přidáme prolisovaný česnek,majoránku.Smícháme protlak s 3dcl vývaru a podlijeme.Dále dusíme do měka.Na závěr, když je maso měkké, podlijeme ještě zbylým 1dl vína a 2dcl vývaru a dusíme ještě 5minut.Můžeme ještě zahustit moukou s vodou jak kdo chce omáčku hustou. Podáváme nejlépe s rýží,ale jdou i brambory.
Poznámka k receptu na Hovězí dušené plátky: Pokud nemáte hovězí vývar, stačí o,5l vody a 1 kostka masoxu a nechte projít varem. Plátky masa nevyndaváme omáčka by ztratila chuť!!!!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí dušené plátky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Scarlet-pl (Lucka)
- Datum vložení: 29.12.2009
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600g hovězí kýty, 40g šunky, 50g slaniny, 1 cibule, 3-6 stroužků česneku, 1 malý rajský protlak, 3dcl bílého vína, 5dcl hovězího vývaru, 3 lžíce oleje, majoránka, pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí dušené plátky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí dušené plátky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí dušené plátky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|