|
Recept na Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem
Recept na Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Větší mísa míchaných hub, 1 menší vepřové srdce, 1 cibule, 1-2 hrsti krájené kapie ve sladkokyselém nálevu, 1 zakysaná hustá smetana, 1 smetana 30%, trochu kmínu a pepře, 1 lžíci mleté červené papriky, sůl, 1 lžíci hladké mouky, tak 500 ml vývaru ze srdce. kousek másla nebo olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem
Recept na Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem: Dáme si uvařit srdce do měkka, z poloviny vývaru uděláme polévku a druhou použijeme do omáčky, srdce nakrájíme na plátky. Čerstvé houby si nakrájíme na mírně velké kousky, cibuli nadrobno a rovnou jí dáme na máslo(olej)osmažit, přidáme houby, mletou papriku, kmín, pepř, osolíme, promícháme a zalijeme vývarem, necháme dusit, ke konci dušení ještě dáme sterilované kapie. Zakysanou i 30% smetanu smícháme dohromady, přidáme mouku, prošleháme a omáčku zalijeme, vaříme pak na mírné teplotě tak 10 minut až omáčka pěkně zhoustne. Nakonec dáme do omáčky nakrájené srdce na plátky.
Poznámka k receptu na Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem: Vývar si můžeme zhotovit z jiného masa než ze srdce-záleží na tom jak a co vám chutná, ale mi to se srdíčkem rádi, maso je jemné a dobré. Dělávala jsem houbovku vždy podle maminky a teď už dělám druhý rok jen tuto improvizovanou-chutná nám víc. Doporučuji vyzkoušet a je možné, že vám také bude chutnat víc, než ta, na kterou jste zvyklí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 22.09.2012
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Větší mísa míchaných hub, 1 menší vepřové srdce, 1 cibule, 1-2 hrsti krájené kapie ve sladkokyselém nálevu, 1 zakysaná hustá smetana, 1 smetana 30%, trochu kmínu a pepře, 1 lžíci mleté červené papriky, sůl, 1 lžíci hladké mouky, tak 500 ml vývaru ze srdce. kousek másla nebo olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|