|
Recept na Houbová bramborka s citronovým zástřikem
Recept na Houbová bramborka s citronovým zástřikem je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Houbová bramborka s citronovým zástřikem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g brambor nakrájených na kousky 250 g sušených a včas namočených hub (30 min.stačí) – třetina váhy brambor vždy – pokud volíme menší množství brambor 1,5 litru vývaru Asi 0,5 l na namočení hub Na jíšku: 100 g tuku, 200 g hladké mouky 1/2cibule, 4 stroužky česneku Dále: 300 ml mléka Citronová šťáva dle chuti – jen pár kapek, opatrně Pepř, sůl, mletý kmín dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houbová bramborka s citronovým zástřikem
Recept na Houbová bramborka s citronovým zástřikem: Nejprve si připravíme cibulovo česnekovou jíšku: Na rozehřátém tuku necháme rozvonět cibuli, nakrájenou nadrobno a česnek, nakrájený na plátky. Přidáme po troškách mouku a pečlivě ode dna mícháme. Musí se vytvořit hustá, pevná, kouskovitá konzistence. Po troškách vlijeme asi 300 ml vývaru a stále mícháme a necháváme probublávat. Utvoří se hustá kaše, kde jsou jen znát kousky cibule a česneku. Provaříme asi 7 minut, pak vlijeme, opět za stálého míchání, zbytek vývaru, promícháme. Přidáme brambory a houby i s vodou, ve které se namáčely. Opepříme, okmínujeme, osolíme a necháme probublávat 20 min. Občas zamícháme ode dna. Přilijeme mléko, ještě asi 3 minutky properlíme a stříkneme citronovou šťávu. Měla by jen podpořit chuť hub, ne polévku okyselit. Čerpala jsem ze své kuchařky a překvapilo mě, že citronová šťáva opravdu víc zvýraznila houbovou chuť a plně nahradila majoránku, kterou jsem nedala úmyslně. Lze samozřejmě přidat i petrželku, či pažitku. Tentokrát jsem bylinky nedávala schválně chtěla jsem zachovat čistou houbovo bramborovou chuť.
Poznámka k receptu na Houbová bramborka s citronovým zástřikem: Vím, že bramboraček je tu dost, toto ale není typická bramboračka, navíc ještě s citronkem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbová bramborka s citronovým zástřikem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 01.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 750 g brambor nakrájených na kousky 250 g sušených a včas namočených hub (30 min.stačí) – třetina váhy brambor vždy – pokud volíme menší množství brambor 1,5 litru vývaru Asi 0,5 l na namočení hub Na jíšku: 100 g tuku, 200 g hladké mouky 1/2cibule, 4 stroužky česneku Dále: 300 ml mléka Citronová šťáva dle chuti – jen pár kapek, opatrně Pepř, sůl, mletý kmín dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbová bramborka s citronovým zástřikem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbová bramborka s citronovým zástřikem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbová bramborka s citronovým zástřikem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|