|
Recept na "HORKÝ PES"
Recept na "HORKÝ PES" je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě "HORKÝ PES" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Omládek: 100 ml vlažné vody lžička Sladěnky (prodává se v biopotravinách - výborná věc na dělání kynutích těst!!!) 10 g droždí 125 g hladké mouky Dále: 5 g cukru 140 ml vody 7,5 g soli (asi 1,5 lžičky) 355 g hladké mouky 25 g tuku - já používám rozpuštěné máslo 9 delších párků černé olivy, plátek aidamu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "HORKÝ PES"
Recept na "HORKÝ PES": Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, opět zapneme program Těsto a tentokrát ho necháme projít komplet i s kynutím. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 9 stejných dílků. Každý bochánek rozválíme na placku, dáme párek a zabalíme, přebytky těsta na koncích odkrojíme (necháme na konci válečku jen kousek těsta na ocásek a čumáček). Z ořezků si vytvarujeme nožičky a ouška (viz odkaz na video). Na plechu, na teplém a vlhkém místě necháme pejsky chvilku odpočinout, aby mírně nakynuli a potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/13-15min) s kastrůlkem vody na dně. Po upečení si v nosánku vyhloubíme menší důlek, do kterého zastrčíme kousek olivy. Očka uděláme ze sýrových koleček (já je vykrojila vrškem od fixy :-) ) a kousku olivy. Pokud sýr nechce na pejskovi držet, tak si pomůžu kapkou hořčice.
Poznámka k receptu na "HORKÝ PES": Recept na těsto jsou staré známé http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces... nejlepší rohlíčky :-) Doufám, že samotné autorce rohlíčků nebude vadit, že jsem to tu uvedla i s jejím receptem :-) Inspiraci na pejsky mi poslala kamarádka :-) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd... Počet bochánků určitě přizpůsobíme dle velikost párků... Pokud jsou menší, tak si nachystáme bochánků 10 :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "HORKÝ PES", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 16.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: Omládek: 100 ml vlažné vody lžička Sladěnky (prodává se v biopotravinách - výborná věc na dělání kynutích těst!!!) 10 g droždí 125 g hladké mouky Dále: 5 g cukru 140 ml vody 7,5 g soli (asi 1,5 lžičky) 355 g hladké mouky 25 g tuku - já používám rozpuštěné máslo 9 delších párků černé olivy, plátek aidamu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "horkÝ pes",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "HORKÝ PES" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "HORKÝ PES"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|