|
Recept na Hejtmanský měšec
Recept na Hejtmanský měšec je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Hejtmanský měšec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřová plec 300g párek 500g zelí kysané 100g slaniny 1 vejce sůl, pepř,cibule, tuk,paprika sladká mouka hladká,protlak smetana, citron hořčice, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hejtmanský měšec
Recept na Hejtmanský měšec: Díl vepřové plece opláchneme a nakrájíme přes vlákno plátky o příslušné hmotnosti. Plátky rozklepeme doširoka a do středu položíme propláchnuté, okapané a překrájené zelí, díl oloupaného párku, na kostičky nakrájenou slaninu a plátek vařeného vejce. Plátek masa s náplní osolíme a opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce, kraje svážeme nití. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku do růžova, přisypeme mletou papriku, částečně zpěníme. Na takto připravený základ vložíme měšce, mírně podlijeme vodou a přikryjeme poklicí a v troubě dusíme do měka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme. Měké maso vyjmeme, štávu vydusíme na tuk,zaprášíme prosátou moukou,osmahnema, přidáme protlak, znovu krátce povaříme, zjemníme smetanou, dochutíme hořčicí a citrónovou štávou. Za stálého míchání dobře pvaříme, uvařenou omáčku předcedíme zpět na měšce a krátce společně podusíme.
Poznámka k receptu na Hejtmanský měšec: Příloha : brambory, rýže
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hejtmanský měšec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hanca12
- Datum vložení: 31.05.2010
- Počet porcí: asi 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg vepřová plec 300g párek 500g zelí kysané 100g slaniny 1 vejce sůl, pepř,cibule, tuk,paprika sladká mouka hladká,protlak smetana, citron hořčice, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hejtmanský měšec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hejtmanský měšec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hejtmanský měšec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|