|
Recept na Grilované špízy z mečouna v marinádě
Recept na Grilované špízy z mečouna v marinádě je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Grilované špízy z mečouna v marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Větší a silnější filet z mečouna(lze dělat z ryb, které nemají kosti, nebo jen málo), 4 nasekané stroužky česneku, 4 lžíce petrželky(nebo pažitky), olivový olej dle potřeby, citronová šťáva z 1 citronu, asi 7 cherri rajčátek(nebo 1 velké rajče), 1 papriku(dala jsem červenou, 2 menší cibule, cayennský pepř, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilované špízy z mečouna v marinádě
Recept na Grilované špízy z mečouna v marinádě: Mečouna si omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme. Do mísy si připravíme marinádu: olivový olej+pažitku+šťávu z citronu+cibuli nakrájenou na kroužky+papriku na čtverečky+cherri rajčátka na půlky(nebo velké na kolečka a osolíme-ne moc, rybu máme taky solenou a všechno ručně a jemně promícháme. Mečouna si nakrájíme na krychličky a zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice(stačí i na 2 hodiny. Potom si vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem. Zbyde nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna celou dobu grilování. Na grilu můžeme opéct, nebo ohřát uvařené studené brambory.
Poznámka k receptu na Grilované špízy z mečouna v marinádě: Mečoun je úžasná ryba, má pěkně tuhé maso a nerozpadá se a hlavně je úplně bez kostí-má jednu vadu, že u nás je dost drahý(já ho mám od dcery z Rakouska). Jedla jsem ho poprvé a byl to docela zážitek a myslím, že se z něj dá dělat spousty jídel a já si troufla na špízy a byla to perfektní volba!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilované špízy z mečouna v marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 02.08.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Větší a silnější filet z mečouna(lze dělat z ryb, které nemají kosti, nebo jen málo), 4 nasekané stroužky česneku, 4 lžíce petrželky(nebo pažitky), olivový olej dle potřeby, citronová šťáva z 1 citronu, asi 7 cherri rajčátek(nebo 1 velké rajče), 1 papriku(dala jsem červenou, 2 menší cibule, cayennský pepř, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilované špízy z mečouna v marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilované špízy z mečouna v marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilované špízy z mečouna v marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|