|
Recept na Grilovaná žebra
Recept na Grilovaná žebra je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Grilovaná žebra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg žebírek bez tuku (na dvě chutné porce) (naporcované na pás široký 10 cm a délky 30 cm) Marináda: olivový olej, chilli papričky hustý kečup, dijonská hořčice, rum, sůl, čerstvě mletý pepř, mletá červená paprika (poměr dle chuti a zvyků strávníků).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilovaná žebra
Recept na Grilovaná žebra: Vepřová masitá žebírka naporcovaná od hodného řezníka dle našich požadavků dobře osolíme a opepříme. Připravíme si vhodný motouz a smotáme pásy vepřových žeber masovou stranou dovnitř – tedy tak, že žeberní blána bude zvenčí smotku. Vzniklý „smotek“ žeber, převážeme připraveným motouzem, čímž se nám vytvoří velmi pěkný a pevný kus žeber. Dáme na gril nebo do trouby a necháme chvíli zprudka opéct. Asi po 5-10 minutách na plný výkon smotky žebírek dáme bokem a velmi bohatě potřeme dle naší chuti připravenou marinádou. Takto potřené a již teplem zatažená žebírka dále grilujeme nebo pečeme v troubě, již při nižší teplotě. Opakovaně je několikrát potíráme. Pečeme či grilujeme, dokud nejsou žebírka hotová. Dle situace, teploty a možnosti přiklopení grilu jsou takto smotaná žebírka hotová za 30-40 minut. K pálení masa nedochází, neboť z vnější strany je blána a kosti a maso je ukryto uvnitř smotku. Příloha čerstvý chléb a omáčky dle chuti.
Poznámka k receptu na Grilovaná žebra: Marinádu si udělejte opravdu dle vlastních potřeb a chutí, které jsou Vaše oblíbené - jeden může to a druhý tohle - prostě tvořte svoji chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilovaná žebra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 26.07.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 1 kg žebírek bez tuku (na dvě chutné porce) (naporcované na pás široký 10 cm a délky 30 cm) Marináda: olivový olej, chilli papričky hustý kečup, dijonská hořčice, rum, sůl, čerstvě mletý pepř, mletá červená paprika (poměr dle chuti a zvyků strávníků)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilovaná žebra,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilovaná žebra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilovaná žebra
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|