Recept na Grahamový špaldový kváskový chléb
Recept na Grahamový špaldový kváskový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Grahamový špaldový kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 150 ml vody 150 ml mléka 220 g pšeničné grahamové mouky 220 g pšeničné špaldové mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžíce kmínu 2 lžíce otrub 1 lžíce solamylu 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) popř. 50 až 100 g libovolných semínek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grahamový špaldový kváskový chléb
Recept na Grahamový špaldový kváskový chléb: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme semínka. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Grahamový špaldový kváskový chléb: Díky kombinaci kvásku a kvasnic a přítomnosti solamylu kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 14 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grahamový špaldový kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 03.08.2010
- Počet porcí: 1 plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 150 ml vody 150 ml mléka 220 g pšeničné grahamové mouky 220 g pšeničné špaldové mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžíce kmínu 2 lžíce otrub 1 lžíce solamylu 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) popř. 50 až 100 g libovolných semínek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grahamový špaldový kváskový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grahamový špaldový kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grahamový špaldový kváskový chléb
|
|