|
Recept na Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Recept na Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800-1000 g gnocchi (hotových nebo doma připravených) 250 g anglické slaniny (nebo jiné oblíbené, libovější kousek) vcelku 2 stonky zelené cibulky sůl na omáčku: 8 lžic švestkových povidel 2 lžičky demi glace 200 ml horké vody nebo lépe vývaru 1 lžička octa solamyl špetka pepře sůl dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Recept na Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou: Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme). Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava. Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme. Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti. Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.
Poznámka k receptu na Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou: Jééé tohle na mě juklo z náhodných - už podle fota jsem věděla, kdo v tom má prsty - teda vařečku Ukládám, slaninu a švestky v jakékoliv podobě máme rádi a taková rychlovka se vždycky hodí
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 11.10.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 800-1000 g gnocchi (hotových nebo doma připravených) 250 g anglické slaniny (nebo jiné oblíbené, libovější kousek) vcelku 2 stonky zelené cibulky sůl na omáčku: 8 lžic švestkových povidel 2 lžičky demi glace 200 ml horké vody nebo lépe vývaru 1 lžička octa solamyl špetka pepře sůl dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|