|
Recept na Francouzský citronový koláč
Recept na Francouzský citronový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Francouzský citronový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
160 g polohrubé mouky 100 g másla 30 g krupicového cukru 1 žloutek špetka soli Krém: 350 ml vody 1 vanilkový pudink (měla jsem Zlatý klas) 4 lžíce cukru 50 g másla 2 žloutky šťáva a kůra z 1 citronu 1 vanilkový extrakt Sníh: 3 bílky 3 lžice krupicového cukru 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička solamylu nebo maizeny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzský citronový koláč
Recept na Francouzský citronový koláč: Na vál dáme prosátou polohrubou mouku, cukr a na plátky nakrájené změklé máslo. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto. Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto vyválíme válečkem do požadovaného tvaru a přendáme do formy. Pomocí rukou upravíme a vytlačíme i do stran. Vidličkou propícháme a částečně předpečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.Těsto musí být pečené jen do růžova, budeme ho ještě jednou dopékat. Troubu nevypínáme. Na krém si rozmícháme v troše vody vanilkový pudink, vlijeme do kastrolu s vodou, přidáme cukr, šťávu a kůru z citronu a uvaříme pudink. Do hotového zamícháme máslo a žloutky a ještě 1 minutu povaříme. Necháme trochu zchladnout - jen co ušleháme sníh. Nalijeme, či spíše rozetřeme na předpečené těsto a navrch dáme ušlehané bílky. Bílky šleháme s pár zrnky soli na dvojnásobný objem, pak postupně přidáváme krupicový cukr, stále šleháme, až se budou dělat měkké špičky, nakonec zašleháme cukr moučku a škrob. Pak můžeme podle svých představ koláč ozdobit. Teplotu stáhneme na 120 °C, vložíme zpět do trouby a ještě minimálně 15-20 minut dopečeme. Troubu vypneme, otevřeme a necháme zchladnout uvnitř - pomalu.
Poznámka k receptu na Francouzský citronový koláč: Irrena:
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzský citronový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 08.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 160 g polohrubé mouky 100 g másla 30 g krupicového cukru 1 žloutek špetka soli Krém: 350 ml vody 1 vanilkový pudink (měla jsem Zlatý klas) 4 lžíce cukru 50 g másla 2 žloutky šťáva a kůra z 1 citronu 1 vanilkový extrakt Sníh: 3 bílky 3 lžice krupicového cukru 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička solamylu nebo maizeny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzský citronový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzský citronový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzský citronový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|