|
Recept na Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou
Recept na Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g flíčků 100 g libovější uzené slaniny 200 g hříbků (čerstvých nebo mražených) 100 g zelených listů kapusty 1 cibule 100 ml smetany ke šlehání 1 vejce 2 lžíce směsi "Francouzské brambory" Kotányi 1 lžíce houbového koření 1 lžíce sušené zeleninové směsi ((vegeta, podravka...nejlépe domácí) pepř sůl 2 lžíce sádla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou
Recept na Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou: Flíčky uvaříme doměkka dle návodu na obalu (ideálně je vaříme ve vroucím masovém vývaru), trochu promastíme a necháme vychladnout. V hlubší pánvi roztopíme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a když se začne barvit, přidáme kostičky libové slaniny. Orestujeme dozlatova a přidáme hříbky. Čerstvé necháme změknout, mražené rozehřejeme, vydusíme přebytečnou tekutinu a orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájené kapustové listy a necháme je zavadnout. Vydatně dochutíme solí, pepřem, sušenou zeleninovou směsí a houbovým kořením (případně mletými sušenými houbami). Vařené fleky smícháme s houbovou směsí. V čase, kdy ostatní suroviny chladnou, smícháme smetanu, směs na francouzské brambory a vejce a dobře prošleháme. Smetanovou směs přidáme k vychladlým flekům s houbami a dobře promícháme. Zapékací misku vytřeme olejem, navrstvíme směs, uhladíme povrch a zapékáme při 200°C půl hodiny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 13.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 200 g flíčků 100 g libovější uzené slaniny 200 g hříbků (čerstvých nebo mražených) 100 g zelených listů kapusty 1 cibule 100 ml smetany ke šlehání 1 vejce 2 lžíce směsi "Francouzské brambory" Kotányi 1 lžíce houbového koření 1 lžíce sušené zeleninové směsi ((vegeta, podravka...nejlépe domácí) pepř sůl 2 lžíce sádla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|