|
Recept na Filované vepřové palce a smetanové brambory
Recept na Filované vepřové palce a smetanové brambory je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Filované vepřové palce a smetanové brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 ks vepřových palců z kýty sůl, pepř čtyř barev, olivový olej 6 velkých brambor varný typ A 1 kelímek smetany na šlehání 31% 6 snítek rozmarýnu, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Filované vepřové palce a smetanové brambory
Recept na Filované vepřové palce a smetanové brambory: Začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou. Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k nim sůl a najemno nasekaný čerstvý rozmarýn. Společně promícháme a následně zalijeme smetanou. Ručně vše poctivě promícháme a to tak, aby nedošlo k tomu, že plátky brambor zůstanou slepené, a smetana se mezi ně nedostane. Když máme vše pečlivě promíchané tak si připravíme pekáč, do kterého na dno vložíme pečící papír a na něj klademe promíchané bramborové plátky. Vše poté zalijeme zbytkem smetany. Vložíme přikryté do rozehřáté trouby a pečeme na střední stupeň do měkka. Jakmile jsou brambory měkké a smetana vsáknuta do bramborových plátků, odkryjeme a pečeme do zezlátnutí. Vepřové palce si potřeme olivovým olejem a bohatě osolíme a opepříme. Necháme při pokojové teplotě asi 30 minut uležet – mezitím se nám pečou brambory a voní to v kuchyni krásně rozmarýnem. Rozpálíme steakovou pánev a poté vkládáme palce a opékáme ze všech stran cca 10 minut. Otáčíme palce na pánvi a opékáme do zlatova. Poté vložíme palce do alobalu, dobře zabalíme a necháme 5 minut tzv. dojít. Servírujeme „filované“ (nakrájené) a podáváme společně se smetanovými bramborami. Vhodným doplněním chutí je volské oko a domácí tatarská omáčka.
Poznámka k receptu na Filované vepřové palce a smetanové brambory: Filování je zkrácený termín pro filírování, což je krájení na řezy, používá se zejména u vařeného, pečeného nebo grilovaného masa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Filované vepřové palce a smetanové brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 08.04.2014
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 6 ks vepřových palců z kýty sůl, pepř čtyř barev, olivový olej 6 velkých brambor varný typ A 1 kelímek smetany na šlehání 31% 6 snítek rozmarýnu, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na filované vepřové palce a smetanové brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Filované vepřové palce a smetanové brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Filované vepřové palce a smetanové brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|