|
Recept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou
Recept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 velká kachní prsa sůl, pepř 80 g švestkových povidel 80 g sušených švestek 50 ml slivovice případně trošku kachního vývaru Suroviny na bramborovou kaši: 800 g brambor smetana, mléko, máslo sůl, velkolistá petržel, pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou
Recept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou: Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme na velké čtverce (neprořezáváme až do masa, nakrojíme čistě jen kůži), osolíme a opepříme. Kachní prsíčka položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Tuk nedáváme, kachna pustí dostatek sádla. Zprudka orestujeme z každé strany a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ještě dalších cca 10 minut. Sušené švestky si nakrájíme na kousky, přidáme do výpeku z kachny, necháme "zavonět", přidáme slivovici (já ji nechám trošku provřít) a nakonec povidla...Pokud je konzistence hustší, tak ředím troškou kachního vývaru. Postup na kaši: Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme do hladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Nakonec přidáme nasekanou "zeleň" :-) Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout. Prsíčka si nakrájíme na tenké plátky (maso musí být uvnitř růžové a být hodně šťavnaté), přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou: Tento recept byl součástí našeho vánočního menu, recept je z tohoto webu http://www.srecepty.cz/recept/filirovana-kachni-pr... Bylo to opravdu moc dobré :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 08.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 velká kachní prsa sůl, pepř 80 g švestkových povidel 80 g sušených švestek 50 ml slivovice případně trošku kachního vývaru Suroviny na bramborovou kaši: 800 g brambor smetana, mléko, máslo sůl, velkolistá petržel, pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|