|
Recept na Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
Recept na Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g velká biela fazula z konzervy (ide o cistu vahu bez tekutiny), 3 velke stonky stopkaty (rapikaty) zeler, 2x mrkva, 3 polievkove lyzice nakrajana petrzlenova vniatka, vetvicka rozmarin, 1 velka cibula, 5 strucikov cesnak, 1 az dve polievkove lyzice paradajkovy pretlak, 1 paradajka, dobry 1 dcl olivovy olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
Recept na Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně: Zeler a cibulu nakrajame na kocky, mrvku na kolieska a cesnak prekrojime na polovice. Paradajku zbavime supky, vykrojime a vyhodime mokry stred a semianka a nakrajame ju na kocky Do vody (priblizne 6 dcl) vhodime zeler, cibulu, mrkvu, cesnak, rozmarin, petrzlenovu vniatku a paradajku. Osolime a nechame varit az kym nie je zelenina makka, ked je mrkva makka, pridame paradajkovy pretlak a vlejeme olej. Nechame prejst varom a nakoniec pridame aj fazulu s nalevom. Este raz nechame prevriet, podla chuti este osolime a okorenime.
Poznámka k receptu na Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně: http://www.toprecepty.sk/recept/2041-lupane-parada... Tento recept som nasla na internete a vsade bez vynimky je pouzita velka biela fazula sucha...preto pisem, ze som bola leniva na to, aby som sa zabavala so suchou. Kto by chcel varit podla originalu, tak recept hovori, ze fazulu treba mocit 12 hodin, vodu zliat a dat varit do novej. ked voda zacne vriet, tak po 15 minutach ju znovu treba vyliat a dat novu. Ked zacne vriet, tak znovu po cca 20 minutach ju treba vyliat a dat znovu novu....v tej sa uz vari do konca....ale treba stale zbierat penu. Samozrejme voda sa vobec nesoli. Ked je fazula polomakka, tak vtedy sa pridava zelenina. Pretlak a olej sa pridava tesne pred dokoncenim. Pri recepte bolo napisane, ze polievka fantasticky chuti s fetou a ciernymi olivami, takze som si ich kupila, ale ked som si vyguglila obrazky ako ma polievka vlastne vyzerat, tak z 5 stran plnych obrazkov...boli len dva, kde bola feta na vrchu na polievke, ked som ich otvorila, tak jeden obrazok bol od slovenskeho receptu a druhy obrazok od nejakeho australcana, takze predpokladam, ze to s tou fetou bol len nejaky turisticky vystrelok. Ja som si ako prilohu zvolila chrumkavy opeceny toast a kym bol este teply som nan podavala kusky fety, ze povolila a ja som to akokeby na tu hrianku natrela...a bola to uzasna kombinacia. Olivy som mala sterilizovane bez nalevu, takze som ich par dala do polievky na ozdobu a neadili mi tam, keby boli v naleve, tak by som to asi neriskovala. Dost na tom.....trochu som sa bala....ale urcite sa tato polievka stane stalicou v nasom jedalnicku moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 17.11.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 300 g velká biela fazula z konzervy (ide o cistu vahu bez tekutiny), 3 velke stonky stopkaty (rapikaty) zeler, 2x mrkva, 3 polievkove lyzice nakrajana petrzlenova vniatka, vetvicka rozmarin, 1 velka cibula, 5 strucikov cesnak, 1 az dve polievkove lyzice paradajkovy pretlak, 1 paradajka, dobry 1 dcl olivovy olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|