|
Recept na Farmářské kuře
Recept na Farmářské kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Farmářské kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 ks chlazeného farmářského kuřete ½ l kuřecího vývaru 50 g másla, sůl, pepř, 2 rohlíky, šlehačka muškátový oříšek, pažitka petrželová nať, rozmarýn.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Farmářské kuře
Recept na Farmářské kuře: Naporcované kuře dobře osolíme a každou porci pod kůží, kde si prstem uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou, vyrobenou jednoduše tak, že na malé kostičky nakrájené rohlíky smícháme s asi 1 dl smetany, strouhaným muškátovým oříškem, nasekanou snítkou čerstvého rozmarýnu a hrstí nasekané petrželové natě. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a vzniklým prostorem plníme pod kůži každou porci kuřete. Po naplnění mírným tlakem nádivku rozprostřeme v tenké vrstvě po celé porci kuřete. Nádivka tam plní funkci další zpestřující chutě. Porce kuřete vložíme do pekáče. Povrch porcí osolíme, opepříme a na každou porci položíme plátek másla. Podlijeme drůbežím vývarem ze skeletu, pařátů a drobů. Vložíme do trouby, kde pečeme přiklopené, dokud kuře není krásně měkké. Při střední teplotě je doba pečení 60 - 90 minut. Na posledních 15 minut pečeme odkryté a poléváme v krátkých intervalech výpekem, aby kuře nevyschlo a mělo naši tak oblíbenou zlatou barvu. Výpek zpravidla již jen scedíme a případně nastavíme vývarem, a kdo chce, může zahustit máslovou jíškou. Vhodnou přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a sypané čerstvě sekanou pažitkou.
Poznámka k receptu na Farmářské kuře: Tentokrát se peklo farmářské kuře z Maďarska - prodávají ho již naporcované, ale zpět poskládané do původního tvaru včetně krásně očištěných pařátů a drobů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Farmářské kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 16.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 ks chlazeného farmářského kuřete ½ l kuřecího vývaru 50 g másla, sůl, pepř, 2 rohlíky, šlehačka muškátový oříšek, pažitka petrželová nať, rozmarýn
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na farmářské kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Farmářské kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Farmářské kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|