|
Recept na Falešně opilé smetanové kuře
Recept na Falešně opilé smetanové kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Falešně opilé smetanové kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení kuřecích prsíček plnotučná hořčice olivový olej extra virgin tymián (nejlépe čerstvý) zakysaná smetana (pro jemnější chuť smetana ke šlehání) 1 trojúhelníček tavené sýru (může být a nemusí) polotučné mléko nealkoholické pivo středně velká cibule (může být i červená) česnek sůl pepř kari čerstvá bazalka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Falešně opilé smetanové kuře
Recept na Falešně opilé smetanové kuře: Den předem si očistíme a nakrájíme na kostičky, příp. nudličky, kuřecí prsíčka. Prolisujeme si 3-4 středně velké stroužky česneku a pokapeme kuře trochou olivového oleje. Přidáme nejlépe čerstvý tymián, 2 lžíce plnotučné hořčice, kari, trochu soli a vše promícháme. Dáme v přikryté mističce do ledničky. Ráno můžeme promíchat. V poledne či večer si na dobře rozpálené pánvičce s olivovým olejem necháme zesklovatět cibulku. Přidáme kuřecí masíčko a necháme orestovat do zlatova. Během toho si ve větším hrnečku smícháme 1,5 lžíce zakysané smetany, dolijeme mlékem. Přidáme trojúhelníček taveného sýru, 2 stroužky česneku, čerstvou bazalku a trochu pepře. Dobře promícháme a vlijeme na pánvičku ke kuřeti kde přidáme trochu nealkoholického piva. Vaříme za občasného míchání cca 20-30 min. Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, popř. pečivo. Zvládne i začátečník.
Poznámka k receptu na Falešně opilé smetanové kuře: Bibinka: Jéé, moc děkuji za krásné přivítání Určitě je to možné dělat na spoustu způsobů a ráda vyzkouším jiné ingredience
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Falešně opilé smetanové kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Sareli (Eliška)
- Datum vložení: 19.11.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 balení kuřecích prsíček plnotučná hořčice olivový olej extra virgin tymián (nejlépe čerstvý) zakysaná smetana (pro jemnější chuť smetana ke šlehání) 1 trojúhelníček tavené sýru (může být a nemusí) polotučné mléko nealkoholické pivo středně velká cibule (může být i červená) česnek sůl pepř kari čerstvá bazalka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na falešně opilé smetanové kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Falešně opilé smetanové kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Falešně opilé smetanové kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|