|
Recept na Egyptská čočková polévka Shurit
Recept na Egyptská čočková polévka Shurit je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Egyptská čočková polévka Shurit budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 poháry červené čočky, 2 litry zeleninového vývaru, 1 cibule nakrájená na větší kousky, 1-2 rajčata nakrájená na čtvrtky, 2 lžičky česneku hrubě nasekaného, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule jemně nasekaná, 2 lžičky kmínu, sůl, mletý pepř, pažitka, 1 kolečko citrónu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Egyptská čočková polévka Shurit
Recept na Egyptská čočková polévka Shurit: Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku ve velkém sítu. V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu. Přidáme čočku, cibuli, rajčata a česnek, snížíme teplotu na minimum a dusíme částečně kryté po dobu 45 minut, nebo dokud čočka nezměkne. Mezitím, v malé pánvi, rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidáme jemně nakráje-nou cibuli a za stálého míchání pražíme do hněda. Polévku můžete propasírovat či rozmixovat. Já ji pojal rustikálněji. Nic jsem nemixoval ani nepasíroval. Vmícháme kmín, sůl, pepř a pažitku. Těsně před podáváním vmícháme zbývající tři lžíce olivového oleje. Servírujeme v misce, posypeme opraženou cibulí a ozdobíme plátkem citronu, který polévce dodá lehce nakyslou chuť.
Poznámka k receptu na Egyptská čočková polévka Shurit: Historie Egyptské kuchyně sahá až do starověkého Egypta. Archeologické vykopávky ukázaly, že dělníci na Velké pyramidě v Gíze byly vyplacení v chlebu, pivu, a cibuli, zřejmě obvyklé stravě egyptského venkova. Ačkoli pivo zmizelo jako základ egyptského jídelníčku po muslimském dobytí Egypta v roce 641, cibule a česnek zůstává hlavní surovinou v egyptském jídle. Luštěniny byly hlavním zdrojem bílkovin egyptského lidu, a zůstávají jím i dnes. Egyptská kuchyně je z velké části vegetariánská. I když se zde konzumují i ryby a mořské plody, větší část egyptské kuchyně je založena na potravinách, které rostou ze země. Maso bývalo v historii velmi drahé pro většinu Egypťanů. A proto se základem zdejší kuchyně stala zelenina.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Egyptská čočková polévka Shurit, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 15.03.2013
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 poháry červené čočky, 2 litry zeleninového vývaru, 1 cibule nakrájená na větší kousky, 1-2 rajčata nakrájená na čtvrtky, 2 lžičky česneku hrubě nasekaného, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule jemně nasekaná, 2 lžičky kmínu, sůl, mletý pepř, pažitka, 1 kolečko citrónu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na egyptská čočková polévka shurit,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Egyptská čočková polévka Shurit - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Egyptská čočková polévka Shurit
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|