RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dvojbarevné věnečky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dvojbarevné věnečky, recepty Dvojbarevné věnečky, Dvojbarevné, věnečky


Recept na Dvojbarevné věnečky

Recept na Dvojbarevné věnečky je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Dvojbarevné věnečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Tmavé cesto : 150 g hladkej múky, 100 g tuku na pečenie, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 1 lyžica kakaa Svetlé cesto : 150 g hladkej múky, 150 g tuku na pečenie, 40 g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor 1 bielok ríbezľový lekvár, strieborné guličky alebo nadrobno narezané kandizované ovocie.

Dvojbarevné věnečky
Zvětšit obrázek

Recept na Dvojbarevné věnečky

Recept na Dvojbarevné věnečky:
Z prísad na tmavé cesto vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočinúť. Medzitým pripravíme svetlé cesto : vyšľaháme žĺtky s tukom a oboma cukrami do peny. Pridáme múku a šľahačom na slabé obrátky ho zapracujeme do vyšľahanej hmoty ( nedávame do chladu ). Tmavé cesto vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 3 cm. Svetlé cesto dáme do sáčku s hviezdičkovou zdobičkou a robíme na jemne pomúčenú dosku kolieska s trocha menším priemerom ako sú tmavé kolieska. Všetky tmavé kolieska potrieme rozšľahaným bielkom a poukladáme a ne kolieska z bieleho cesta. Pečieme pri 170°C 8-10min ( kontrolujeme, biele kolieska majú ostať svetlé ). Upečené necháme vychladnúť. Do jamky vychladnutých koliesok dáme troška lekváru a ozdobíme buď guľôčkou alebo maličkým kúskom kandizovaného ovocia.

Poznámka k receptu na Dvojbarevné věnečky:
Svetlé cesto je trocha hustejšie, preto je lepšie robiť venčeky na dosku a potom premiestniť, ako robiť ich hneď na tmavé kolieska.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvojbarevné věnečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 31.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: Tmavé cesto : 150 g hladkej múky, 100 g tuku na pečenie, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 1 lyžica kakaa Svetlé cesto : 150 g hladkej múky, 150 g tuku na pečenie, 40 g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor 1 bielok ríbezľový lekvár, strieborné guličky alebo nadrobno narezané kandizované ovocie
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvojbarevné věnečky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvojbarevné věnečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvojbarevné věnečky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist