|
Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce
Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového masa ( zde plecko ) 2 cibule půl skleničky pečených rajčat ( nebo sušených, naložených v oleji ) 3 lžíce balzamikového octa 4 lžičky třtinového cukru gelový zeleninový bujon 250 g žampionů 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce rajčatového protlaku 1 paprikový lusk 2 jarní cibulky olivový olej, kousek másla, kousek sádla 2 lžičky curry ( např. asijské ) sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce
Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a posypeme curry kořením. Protáhneme v hladké mouce a na rozpáleném sádle prudce z obou stran osmažíme. Dáme stranou a ve výpeku osmahneme na céčka nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, protlak, cukr a krátce zarestujeme. Stříkneme balzamiko a necháme odpařit. Přidáme bujon a vodu, necháme provařit. Vložíme maso a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Dosolíme, pokud je potřeba, dochutíme pepřem, případně cukrem. Výsledná chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá. Ničím nezahušťujeme, omáčka je hustá dost. Můžeme zjemnit přidáním kousku studeného másla. Pak už nevaříme. V pánvi si rozpálíme olivový olej s kouskem másla a přihodíme nakrájené žampiony. Restujeme cca 10 min., pak osolíme, opepříme, můžeme přidat drcený kmín. Pak přidáme pokrájenou papriku a jarní cibulku. Restujeme dalším 5 minut. Podáváme např. s bramborovou kaší. Žampionové ragú položíme na jednotlivé porce masa.
Poznámka k receptu na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce: Rebi, klobouk dolů, krása
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 16.12.2013
- Počet porcí: 3 - 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g vepřového masa ( zde plecko ) 2 cibule půl skleničky pečených rajčat ( nebo sušených, naložených v oleji ) 3 lžíce balzamikového octa 4 lžičky třtinového cukru gelový zeleninový bujon 250 g žampionů 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce rajčatového protlaku 1 paprikový lusk 2 jarní cibulky olivový olej, kousek másla, kousek sádla 2 lžičky curry ( např. asijské ) sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|