|
Recept na Dušené kapustičky s brokolicí
Recept na Dušené kapustičky s brokolicí je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Dušené kapustičky s brokolicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g másla nebo tuku na pečení 100 – 200g anglické slaniny na nudličky 1 velká cibule na větší kostičky 1 velkou mrkev na nudličky 1/2 brokolice, 500 g kapustiček očistit a krájet na ¼ půl hlavy česneku 2 dcl bílého vína sůl, pepř 125 ml lžička mouky nebo hotové jíšky ( např.Knorr).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené kapustičky s brokolicí
Recept na Dušené kapustičky s brokolicí: 100 g másla nebo tuku na pečení 100 – 200g anglické slaniny na nudličky 1 velká cibule na větší kostičky nechat na hluboké pánvi zesklovatět potom přidat 1 velkou mrkev na nudličky Nakrájené košťály z 1/2 brokolice, (růžičky nechat nakonec) 500 g kapustiček očistit a krájet na ¼ cca ¼ hlavy česneku, rozdrtit plochou nože a pokrájet nahrubo a přidat. Dusit cca 15 min podlít 2 dcl bílého vína, dále vodou ale mírně osolit, opepřit. Když jsou kapustičky měkké přidat růžičky brokolice a znova ¼ hlavy česneku a dusit 5 min. V 125 ml šlehačky rozkvedlat lžičku mouky nebo hotové jíšky ( např.Knorr) promíchat a po cca1-2 min. je hotovo. Podáváme posypané sýrem dle chuti, nebo s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Dušené kapustičky s brokolicí: Tak jsem se dnes podruhé inspirovala tímto receptem a udělala dobrou zimní polévečku Slaninka s cibulí a hrubě nastrouhanou mrkví,opečená na másle,dále zbytek kapusty na nudličky.Zapražit,zalít vodou.Povařit,přidat na kostičky brambory a košťál z brokolice.Nakonec růžičky brokolice a trošku smetany.Dochutit solí,pepřem a utřeným česnekem.Prostě dobrota Přidávám zapomenutý bod a posílám foto polévky pro synka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené kapustičky s brokolicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hana Lounova (Hana Lounová)
- Datum vložení: 09.04.2011
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 100 g másla nebo tuku na pečení 100 – 200g anglické slaniny na nudličky 1 velká cibule na větší kostičky 1 velkou mrkev na nudličky 1/2 brokolice, 500 g kapustiček očistit a krájet na ¼ půl hlavy česneku 2 dcl bílého vína sůl, pepř 125 ml lžička mouky nebo hotové jíšky ( např.Knorr)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené kapustičky s brokolicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené kapustičky s brokolicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené kapustičky s brokolicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|