|
Recept na Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání)
Recept na Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání) je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Propočty jsou orientační, vařila jsem podle oka pro 3 osůbky:o)600g hovězího zadního (nebo kližky), 2 cibule, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce gulášového koření, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 hovězí bujon a půl houbového, asi 150g mraženého hrášku, 200g žampionů(čerstvé podusit, konzervované celé hlavičky), pepř, 150ml červeného vína, necelý litr vody pro rozpuštění bujonu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání)
Recept na Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání): Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka.Dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a solamylem, vše promneme.V horké vodě rozmícháme bujony a zalejeme maso, vše dobře utěsníme alobalem.Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200st.Po této době odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup.Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.Podáváme s chlebem, bramborem, těstovinami.Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, v jenském skle má škrob tendenci se přichytávat.
Poznámka k receptu na Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání): Bujony používám bio zn. Rapunzel nebo Alnatura- k dostání v DM drogerii, zeleninový(6 kostek) stojí 20 Kč, slepičí 25 Kč.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lusinda79
- Datum vložení: 26.11.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Propočty jsou orientační, vařila jsem podle oka pro 3 osůbky:o)600g hovězího zadního (nebo kližky), 2 cibule, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce gulášového koření, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 hovězí bujon a půl houbového, asi 150g mraženého hrášku, 200g žampionů(čerstvé podusit, konzervované celé hlavičky), pepř, 150ml červeného vína, necelý litr vody pro rozpuštění bujonu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené hovězí v troubě(rychle, bez tuku a bez hlídání)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|