|
Recept na Dušená hovězí líčka na jalovčinkách
Recept na Dušená hovězí líčka na jalovčinkách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dušená hovězí líčka na jalovčinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 500g hovězích líček + 150-200g hovězího krku (ale doporučuji použít jen líčka) 3 velké cibule nakrájené nadrobno 20-25 kuliček jalovce hořčice 2 bobkové listy sůl, pepř, trocha solamylu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušená hovězí líčka na jalovčinkách
Recept na Dušená hovězí líčka na jalovčinkách: Maso jsem si osolila, opepřila a potřela trochou hořčice. V tlakovém hrnci jsem si rozpálila olej a dala do něj osmažit maso. To jsem pak dala bokem, abych mohla na výpeku osmahnout cibuli a zespodu tak oškrábat trochu to přichycené. Maso jsem dala zpátky, zalila 4dcl-5dcl vody, přidala jsem bobkový list a jalovčinky, plus ještě trošku soli a pepře. Hrnec jsem přikryla a připevnila a maso v něm nechala hodinu a půl. Maso pak bylo úžasné křehké a přímo se rozplývalo na jazyku. Hrnec jsem nechala zchladnout a vysyčet ve dřezu pod proudem studené vody. Sundala jsem víko, hrnec šoupla zpátky na plotnu, vyhodila bobkové listy a šťávu nechala trochu vyvařit. Maso jsem pak vytáhla, ve vodě jsem si rozmíchala solamyl a podle potřeby jsem zahušťovala a nechala pak asi 10 minut provařit.
Poznámka k receptu na Dušená hovězí líčka na jalovčinkách: Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Jalovčinky jsem nevytahovala a servírovala maso a šťávu i s nimi. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/12/hovezi-l...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušená hovězí líčka na jalovčinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 16.02.2014
- Počet porcí: cca 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: cca 500g hovězích líček + 150-200g hovězího krku (ale doporučuji použít jen líčka) 3 velké cibule nakrájené nadrobno 20-25 kuliček jalovce hořčice 2 bobkové listy sůl, pepř, trocha solamylu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušená hovězí líčka na jalovčinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušená hovězí líčka na jalovčinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušená hovězí líčka na jalovčinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|