|
Recept na Dukátové buchtičky
Recept na Dukátové buchtičky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Dukátové buchtičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladkej múky, 30 g droždia, asi 2 dl mlieka, 100 g masla alebo oleja, 110 g práškového cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkový cukor, strúhaná citrónová kôra, 2 lyžice hrozienok, mletá škorica, maslo alebo olej na potretie Krém: 1/2 l mlieka, 2 žĺtky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice maizeny ( solamyl ), rum.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dukátové buchtičky
Recept na Dukátové buchtičky: Spracujeme cesto z vykysnutého kvásku (mlieko, droždie a troška cukru) a ostatných prísad. Rumom ochutíme. Cesto má byť pevnejšie. Necháme 30 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, posypeme zvyšným cukrom, hrozienkami a škoricou. Zvinieme do rolády. ( Môžeme urobiť rolády dve, lepšie sa pracuje ). Roládu nakrájame na plátky asi 2 cm silné a skladáme na vymazaný plech tesne k sebe ( tak ako boli v závine, nie reznou stranou ), pričom dotykové strany omastíme, aby sa dali dobre oddeliť. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Teplé dukátové buchtičky oddelíme, uložíme na taniere, prelejeme krémom a podávame. Krém: v mlieku rozmiešame žĺtky, maizenu, vanilkový cukor a privedieme k varu. Uvaríme na hladký krém a necháme trochu vychladnúť. Ochutíme rumom. Pre deti rum vynecháme.
Poznámka k receptu na Dukátové buchtičky: Namiesto takto pripraveného krému sa výborne hodí krém zo Zlatého klasu v strednej hustote.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dukátové buchtičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 29.08.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 500 g hladkej múky, 30 g droždia, asi 2 dl mlieka, 100 g masla alebo oleja, 110 g práškového cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkový cukor, strúhaná citrónová kôra, 2 lyžice hrozienok, mletá škorica, maslo alebo olej na potretie Krém: 1/2 l mlieka, 2 žĺtky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice maizeny ( solamyl ), rum
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dukátové buchtičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dukátové buchtičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dukátové buchtičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|