|
Recept na Dort Mimoza
Recept na Dort Mimoza je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort Mimoza budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piskotovy korpus: ^^^^^^^^^^^^^^^^^ 200gr cukru 6 vajec strouhana kura z 1 citronu 70gr bramboroveho skrobu (solamyl) 100gr hladke mouky OO 1 prasek do peciva Krem Chantilly: ^^^^^^^^^^^^^^^ 3 zloutky 150gr cukru 90gr hladke mouky OO 500ml mleka (nejlepe tucneho) strouhana kura z 1 citronu 200ml smetany ke slehani Navic ke zkompletovani: ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 6 kolecek z ananasoveho kompotu stava z kompotu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort Mimoza
Recept na Dort Mimoza: Nejprve si pripravime korpus: Do misy rozklepneme cela vejce, pridame cukr a vyslehame do peny. Obrnime se trpelivosti nebot je nejlepsi slehat nejmene 10-15minut. V jine misce smichame mouku, skrob, prasek do peciva a nastrouhanou citronovou kuru. Tuto sypkou hmotu pomalu zaslehavame k vejcim. Dame do dortove formy - ne moc velke (o prumeru asi 24cm), nebot upeceny korpus by mel byt dost vysoky. Peceme v predehrate troube na 180°C asi 30-40minut (zalezi na vysce dortu a samozrejme na troube), kazdopadne do upeceni. Vyklopime z formy a nechame radne vychladit. Mezitim si nachystame krem. Krem chantilly je vlastne zakladni cukrarsky krem s pridanim uslehane slehacky. Zloutky vyslehame spolu s cukrem a citronovou kurou do peny. Pridame 100ml mleka a hladkou mouku a znovu zaslehame. Pote odlozime slehac a zbyle mleko vmichame za pomoci varecky. Takto pripravenou hmotu dame na stredni plamen a svarime do zhoustnuti. Ve chvili, kdy se zacnou tvorit hrudky, odstavime z ohne a poctive michame do vychladnuti, tak abychom vytvorili hladky krem. Dame do lednice poradne zchladit. Timto jsme vytvorili zakladni cukrarsky krem. Nyni vyslehame slehacku a opatrne ji vmichame do uplne vystydleho kremu. Studeny korpus 2x prozizneme, tak aby spodni rez vytvoril vyssi cast nez rez horni. Ve spodni casti korpusu nozem vyrizneme kruhovy otvor. Vnitrni cast piskotu opatrne nozem odstranime a spolecne s prostredni casti korpusu nakrajime na kosticky. Vytvoreny otvor potreme stavou s ananasoveho kompotu. Pripraveny krem rozdelime na dve poloviny. Do jedne vmichame na kosticky nakrajena kolecka z ananasu a tento krem urovname do vykrojeneho otvoru ve spodni casti korpusu. Priklopime horni casti korpusu, ktery rovnez potreme stavou z kompotu. Stranou zanechanym kremem (bez ananasu) potreme cely korpus nahore i ze stran a narovname na nej pripravene kostky z piskotu. Vytvorime tak efekt "mimoza".
Poznámka k receptu na Dort Mimoza: Tento dort je tady tradicnim dortem k MDZ asi proto, ze se k tomuto svatku davaji zenam vetvicky mimozy. Protoze vcera svatek zen byl a protoze bych se asi od "nikoho" tohoto zakusku nedockala, udelala jsem si jej sama. Bylo to poprve a musim rici, ze recept se zda byt slozitejsi nez opravdu je. Jen jednu vec jsem nedomyslela - byvalo by bylo lepsi korpus upect den dopredu, protoze se mi pri krajeni trochu drobil. Budu se snazit pridat fotky k postupu a tak bude snad vse trochu srozumitelnejsi.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Mimoza, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: bara.it (barbora)
- Datum vložení: 06.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Piskotovy korpus: ^^^^^^^^^^^^^^^^^ 200gr cukru 6 vajec strouhana kura z 1 citronu 70gr bramboroveho skrobu (solamyl) 100gr hladke mouky OO 1 prasek do peciva Krem Chantilly: ^^^^^^^^^^^^^^^ 3 zloutky 150gr cukru 90gr hladke mouky OO 500ml mleka (nejlepe tucneho) strouhana kura z 1 citronu 200ml smetany ke slehani Navic ke zkompletovani: ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 6 kolecek z ananasoveho kompotu stava z kompotu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort mimoza,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Mimoza - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Mimoza
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|