|
Recept na Dort – kniha
Recept na Dort – kniha je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort – kniha budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto : 5 vajec, hladká múka vo váhe vajec, kryštálový cukor vo váhe vajec, 5 lyžíc horúcej vody Krém : 250 g masla, 200 g cukru, kašička z 1 dl mlieka a 2 lyžíc Zlatého klasu ( možno použiť vanilkový puding ), 2 lyžice kakaa Piškótová náplň : 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 g kakaa, 200 g hrozienok, 200 g mletých orechov, 4 lyžice ríbezľovej šťavy ( pre dospelých rumu ), 4 lyžice ríbezľového lekváru Ríbezľový lekvár na potretie Čokoládová poleva : 100 g čokolády na varenie, 200 g stuženého tuku, 1 lyžica oleja.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort – kniha
Recept na Dort – kniha: Vajcia odvážime celé v škruinke a navážime si rovnaké množstvo cukru a hladkej múky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne všľaháme po 1 lyžici horúcej vody ( spolu 5 lyžíc ). Vyšľaháme sneh z bielkov a do žĺtkovej hmoty postupne striedavo vmiešame múku a sneh. Cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 časti asi v pomere 60% : 40%, teda režeme niečo za polovicou. Väčšiu časť rozrežeme priečne na 2 časti. Spodnú časť namažeme krémom ( trocha necháme na boky ), prikryjeme druhou časťou a dáme do chladu. Vrch potrieme ríbezľovým lekvárom a z náplne vytvarujeme tvar knihy tak, že masu tvarujeme od stredu k okrajom ( v strede vyššie, k okrajom sa zvažuje ). Tortu prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. Krém : Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Piškótová náplň : Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Poleva : Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Poznámka k receptu na Dort – kniha: Takýmto spôsobom robím piškótu vždy. My jej hovoríme vodová a vždy sa podarí. Na 1 vajíčko dávam vždy 1 lyžicu horúcej vody.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort – kniha, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 25.05.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Cesto : 5 vajec, hladká múka vo váhe vajec, kryštálový cukor vo váhe vajec, 5 lyžíc horúcej vody Krém : 250 g masla, 200 g cukru, kašička z 1 dl mlieka a 2 lyžíc Zlatého klasu ( možno použiť vanilkový puding ), 2 lyžice kakaa Piškótová náplň : 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 g kakaa, 200 g hrozienok, 200 g mletých orechov, 4 lyžice ríbezľovej šťavy ( pre dospelých rumu ), 4 lyžice ríbezľového lekváru Ríbezľový lekvár na potretie Čokoládová poleva : 100 g čokolády na varenie, 200 g stuženého tuku, 1 lyžica oleja
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort – kniha,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort – kniha - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort – kniha
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|