|
Recept na Dort ANGRY BIRDS
Recept na Dort ANGRY BIRDS je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort ANGRY BIRDS budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: - 7,5 hrnku polohrubé mouky - 6,25 hrnku cukru krupice - 30 lžic horké vody - 30 vajec - 15 lžic kakaa - 2,5 tabulky (250g) čokolády - 5 prášků do pečiva - tuk a mouka na vymazání a vysypání formy KRÉM: - 3 plechovky (1191g) zahuštěného slazeného mléka SALKO - 3 kostky (750g) másla POTAHOVÁ HMOTA: - 7 balíčků (700g) bílých marshmallow - moučkový cukr - potravinářské barvivo: červené, zelené, žluté, černé, růžové.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort ANGRY BIRDS
Recept na Dort ANGRY BIRDS: Dort se skládá celkem z 5ti korpusů, 3 jsou pečené v klasické kulaté dortové formě a 2 na plechu. Pokud nemáte prostředky k tomu aby jste mohli udělat všechno těsto najednou, doporučuji dělat ho na každý korpus zvlášť (musíte tedy ingredience uvedené výše vydělit 5ti). Pokud máte raději jiné těsto než čokoládové, můžete ho samozřejmě udělat podle svého receptu. Nebo pokud máte raději jiný krém než karamelový, můžete ho také použít, ale pozor! Musí být máslový! :) ČOKOLÁDOVÝ KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem třeme do běla, potom postupně přimícháme horkou vodu a polohrubou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který smícháme se zbytkem těsta. Nyní už přidáme jen nastrouhanou čokoládu a kakao. -> Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. KARAMELOVÝ KRÉM: Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 2 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov. Nyní, když už jsou korpusy i krém hotovy, začneme tvarovat. Nejdříve si z obdélníkového korpusu vykrájíme jakýkoliv nepravidelný zaoblený tvar (musí být větší než kulatů korpus!), tento tvar přesuneme na druhý obdélníkový korpus a vykrájíme ho podle něj úplně stejně. Nyní už stačí jen tyto dva korpusy slepit krémem a celé jím potřít, tak aby bylo vše hladké a nerovnosti se zakryly. Takto připravený podstavec vložíme do lednice a začneme pracovat na druhé části dortu. Všechny kulaté kurpusy naskládáme na sebe a mírně naznačíme kulatý tvar. Je lepší odkrajovat těsto opatrně po malých kouscích. Když je to hotovo rozkrájíme tlusté kurpusy v půli a slepíme všechny vrstvy krémem. Nyní to musíme dát na chvíli do lednice, aby krém ztuhl a my mohli dovykrájet tvar do dokanalé koule. Když je i to hotovo, potřeme celou kouli krémem a tím zahladíme nerovnosti. Nakonec to dáme opět celé do ledničky. Nyní si připravíme potahovou hmotu. POTAHOVÁ HMOTA: Marshmallowny vysypeme do misky a vložíme do mikrovlnky. Tu zapneme a sledujeme, když marshmallowny nabobtnají, mikrovlnku vypneme. Nyní do lepkavé hmoty začneme rukama zapracovávat moučkový cukr, který budeme přidávat dokud nebude mít hmota správnou konzistenci (nesmí lepit, ale zase nemí být přiliš tuhá aby šla rozválet). Vytvořenou hmotu ze 3 pytlíčků obarvíme na zeleno, z dalších 3 na červeno a zbylou hmotu si rozdělíme na žloutou, černou, růžovou a bílou. Zelenou barvu do patahové hmoty příliš nezapracujeme, aby vnikl mramorový efekt. Červenou a ostatní barvy musíme naopak zapracovat do hmoty důkladně. Zelenou a červenou hmotu rozválíme do tloušťky cca 3mm a pokryjeme jí korpusy se ztuhlým krémem. Hmotu na dortu uhladíme a přečnívající kousky okrájíme. Vše vrátíme zpět do lednice a začneme vytvářet detaily. Ty pak k dortu přilepíme pomocí kapiček rumu. Jen chocholku a zobák připevníme pomocí špejlí, protože jsou moc těžké. Když vše sestavíme, je dort hotov a můžeme ho podávat. Hodně štěstí! :)
Poznámka k receptu na Dort ANGRY BIRDS: Jako živý!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort ANGRY BIRDS, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hóódně! :)
- Datum vložení: 10.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: TĚSTO: - 7,5 hrnku polohrubé mouky - 6,25 hrnku cukru krupice - 30 lžic horké vody - 30 vajec - 15 lžic kakaa - 2,5 tabulky (250g) čokolády - 5 prášků do pečiva - tuk a mouka na vymazání a vysypání formy KRÉM: - 3 plechovky (1191g) zahuštěného slazeného mléka SALKO - 3 kostky (750g) másla POTAHOVÁ HMOTA: - 7 balíčků (700g) bílých marshmallow - moučkový cukr - potravinářské barvivo: červené, zelené, žluté, černé, růžové
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort angry birds,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort ANGRY BIRDS - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort ANGRY BIRDS
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|