|
Recept na Domácí závin se slanou náplní
Recept na Domácí závin se slanou náplní je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Domácí závin se slanou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na těsto budeme potřebovat 200 g 100% tuku Iva/celá kostka 400 g hladké mouky 200 ml studené vody 2 žloutky 1 kl soli na náplň budeme potřebovat 200 g pikantní klobásy nakrájené na drobné kostičky 1 pl oleje 7 větších cibulí nakrájených na jemné půlměsíčky 1 jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle 1 pl octa 1 kl drceného kmínu 1 kl soli ½ kl mletého pepře dále budeme potřebovat cca 10 pl hladké mouky na posypání válu 6 pl strouhanky 3 pl celého máku 2 pl oleje lněné semínko na posypání závinů pečící papír na vyložení plechu pl=polévková lžíce kl=kávová lžička.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí závin se slanou náplní
Recept na Domácí závin se slanou náplní: Do hlubší mísy na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme 100% tuk, přidáme hladkou mouku,tekutinu, žloutky, sůl a rukama vypracujeme těsto. Utvoříme bochánek, vložíme do mikrotenového sáčku, dáme do mísy se studenou vodou a necháme v lednici 2-3 hodiny uležet. Mezitím,co těsto odpočívá si připravíme náplň. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15minut. Pokud cibule během dušení pustí málo šťávy, můžeme podlít troškou vařící vody. Po 15minutách přidáme nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet a ještě 5minut povaříme. Zapneme si troubu a vytáhneme odpočaté těsto z lednice. Těsto rozdělíme na 3díly, podsýpneme moukou a vyválíme do obdélníkového tvaru. Vychladlou směs na naplnění také rozdělíme na 3díly. Každý vyválený plát posypeme 2pl strouhanky, rozetřeme směs a posypeme 1pl máku. Okraje těsta potřeme olejem s rozšlehanými bílky, které mám zbyly po přípravě těsta. Zavineme, přemístíme na plech vyložený pečícím papírem, opět potřeme a závin opatrně propícháme vidličkou. Povrch závinu posypeme lněným semínkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupních do zlatavé barvy, cca 20minut.
Poznámka k receptu na Domácí závin se slanou náplní: Tyto“štrůdlíky“už peču roky.Nejlíp chutnají na druhý den,ale je dobré si je naplánovat na víkend, nebo jiné volné dny, kdy se nemusí chodit mezi lidi:-)Nadnášejí:-) Tuk Iva také můžeme nahradit celou kostkou 100% Omegy/250g, ostatní suroviny zůstávají ve stejném množství.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí závin se slanou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.01.2013
- Počet porcí: 3 záviny,30cm dlouhé
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: na těsto budeme potřebovat 200 g 100% tuku Iva/celá kostka 400 g hladké mouky 200 ml studené vody 2 žloutky 1 kl soli na náplň budeme potřebovat 200 g pikantní klobásy nakrájené na drobné kostičky 1 pl oleje 7 větších cibulí nakrájených na jemné půlměsíčky 1 jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle 1 pl octa 1 kl drceného kmínu 1 kl soli ½ kl mletého pepře dále budeme potřebovat cca 10 pl hladké mouky na posypání válu 6 pl strouhanky 3 pl celého máku 2 pl oleje lněné semínko na posypání závinů pečící papír na vyložení plechu pl=polévková lžíce kl=kávová lžička
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí závin se slanou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí závin se slanou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí závin se slanou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|