|
Recept na Dobrý dušený bůček s kurkumou
Recept na Dobrý dušený bůček s kurkumou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Dobrý dušený bůček s kurkumou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Zbytek bůčku(já měla asi 300 g a může být jiná část vepřového masa), 2 cibule, kus pórku, 4 strouzky česneku, 100 g gothaje(nemusí být), 1 větší rajče, 1 barevná paprika(měla jsem žlutou), 1 mrkev, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce mleté papriky, 3 lžíce dobrého ostřejšího kečupu, 1/2 masoxu, pár lžic tekuté šlehačky, pažitka, plátek sádla, solamyl na maso a 1 vrchovatá lžička na zahuštění, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobrý dušený bůček s kurkumou
Recept na Dobrý dušený bůček s kurkumou: Bůček si nakrájíme na proužky, zasypeme ho solamylem a promícháme, aby se nalepil na maso, cibuli na měsíčky, papriku + rajče na menší čtverečky, mrkev na kolečka a gothaj taky na proužky. Na pánev si dáme sádlo, na něm osmažíme do světla cibulku a na ní dáme bůček. Přidáme sůl, kurkumu, mletou papriku, promícháme, zalijeme trošku vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké přidáme pórek, česnek, papriku,rajče, mrkev a masox, opět přidáme trochu vody, dusíme dál, až je všechno pěkně na skus, dáme salám, kečup, smetanu promíchanou se solamylem, osolíme a nakonec pažitku. Chvilku převaříme a mícháme, pak už jdeme hodovat.
Poznámka k receptu na Dobrý dušený bůček s kurkumou: Zbylo mi od včerejška trochu bůčku a už to jelo, až z toho vzniklo tohle móc dobré jídlo! Kdo má bůčku dost, může vynechat salám a kdo nerad bůček, dá jinou část vepřového masa. Pochutnali jsme si se zbytku masa tak, že manžel snědl 2 porce!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobrý dušený bůček s kurkumou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 01.02.2011
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Zbytek bůčku(já měla asi 300 g a může být jiná část vepřového masa), 2 cibule, kus pórku, 4 strouzky česneku, 100 g gothaje(nemusí být), 1 větší rajče, 1 barevná paprika(měla jsem žlutou), 1 mrkev, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce mleté papriky, 3 lžíce dobrého ostřejšího kečupu, 1/2 masoxu, pár lžic tekuté šlehačky, pažitka, plátek sádla, solamyl na maso a 1 vrchovatá lžička na zahuštění, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobrý dušený bůček s kurkumou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobrý dušený bůček s kurkumou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobrý dušený bůček s kurkumou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|