|
Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Dobré bramborové knedlíky - podrobně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Brambory vařené 1 kg (netto), vejce 2 ks, sůl 2 lžičky, krupička dětská 100 g, mouka hrubá 100 g, solamyl lžíce (nemusí být). Voda na uvaření + sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně: Brambory uvaříme ve slupce skoro do měkka, ihned poté slijeme a necháme úplně vychladnout (oni ještě tím horkem dojdou). Poté brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál, pak brambory posypeme krupičkou,moukou a solamylem,osolíme přidáme vejce a vše zpracujeme v pevné těsto -pokud je potřeba přidáváme mouku i krupičku ve stejné množství. Těsto má být pevné, skoro nelepivé a pokud do něj uděláme důlek, má držet tvar asi jako v plastelíně. Těsto zpracováváme rychle ! - dlouhým hnětením řídne (tak jako většina bramborových těst). Hotové těsto rozdělíme na tři stejné díly, z každého uděláme bochánek, který hned rozválíme do tvaru knedlíku (podsypávám hrubou moukou) a okamžitě dáváme do vroucí vody. Knedlíky nám klesnou ke dnu, tak je opatrně za pár sekund vařečkou odlepíme ode dna a od sebe, přiklopíme a vaříme středním varem 9 min., poté je vařečkou otočíme, znovu přiklopíme a vaříme dalších 9 min. Poté jeden knedlík vyjmeme (prkýnkem,podběrkou na knedle,..), rozkrojíme nití vejpůl a podíváme se jestli je těsto uprostřed knedlíku uvařené - pakliže není, knedlík hned vrátíme do vroucí vody k ostatním a ještě chvíli povaříme. !!! Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním surovin, aby jsme je pak mohli ihned přendat do vroucí osolené vody !!! Když dělám z těsta šištičky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndavám - jsou uvařené.
Poznámka k receptu na Dobré bramborové knedlíky - podrobně: Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šištičky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou. Brambory na knedlíky si vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně do měkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet. Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovali co a jak ;-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobré bramborové knedlíky - podrobně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 03.11.2009
- Počet porcí: 3 šišky knedlíků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: Brambory vařené 1 kg (netto), vejce 2 ks, sůl 2 lžičky, krupička dětská 100 g, mouka hrubá 100 g, solamyl lžíce (nemusí být). Voda na uvaření + sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobré bramborové knedlíky - podrobně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobré bramborové knedlíky - podrobně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobré bramborové knedlíky - podrobně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|