|
Recept na Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Recept na Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na krém: 2x Mascarpone (200g od firmy Italy...fakt chutné) 2x smetana ke šlehání s vyšším obsahem tuku 2 PL moučkového cukru 1 ztužovač šlehačky kůra z půlky limetky na omáčku: malá krabička jahod 2 PL tmavého cukru kůra z druhé půlky limety šťava z celé limety 1 rovnou KL škrobu - Solamylu pro zelený kontrast: 1 tvrdší kiwi pokrájené na drobné kostičky na dno pohárů: kousek upečeného rozdrobeného korpusu(uschováno z krtka) lze nahradit i nadrcenými sušenkami. Piškotům nejsem moc nakloněná šťáva z půlky pomeranče a 3x strouhnutí z jeho kůry 6 kulí Rafaela.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Recept na Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou: Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta. Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno,přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a povaříme do jemného rozvaření. V malé trošce studené vody rozmícháme škrob a vlijeme k jahodám. Omáčka se zahustí. Dáme vychladnout. Na dno sklenic rozdrobíme tak do výše 1cm korpus, či sušenky. Vymačkáme půl pomeranče, strouhneme do něj omytou kůru a šťávou pokropíme korpusové drobky. Na něj naneseme vrchovatou polévkovou lžící krému, jemně rozprostřeme a dáme 1 PL jahodové omáčky. Posypeme kostičkami kiwi. Znovu opakujeme s krémem, jahodovou omáčkou a kostičkami kiwi, dokud nevypotřebujeme. Vršek dozdobíme. Já dala Rafaelovo kule. Chtěla jsem dát trubičky, ale jaksi došly. Pak už jen vychladit a servírovat.
Poznámka k receptu na Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou: Měla přijít gratulační návštěva a dortů už máme až kam. Takže pohárek a byla to příjemná volba ;-) Do dnes mě mascarpone dvakrát moc neoslovilo, ale teď jsem zvolila jinou značku a nadchlo mě..mňam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 16.04.2013
- Počet porcí: 6 pohárů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: na krém: 2x Mascarpone (200g od firmy Italy...fakt chutné) 2x smetana ke šlehání s vyšším obsahem tuku 2 PL moučkového cukru 1 ztužovač šlehačky kůra z půlky limetky na omáčku: malá krabička jahod 2 PL tmavého cukru kůra z druhé půlky limety šťava z celé limety 1 rovnou KL škrobu - Solamylu pro zelený kontrast: 1 tvrdší kiwi pokrájené na drobné kostičky na dno pohárů: kousek upečeného rozdrobeného korpusu(uschováno z krtka) lze nahradit i nadrcenými sušenkami. Piškotům nejsem moc nakloněná šťáva z půlky pomeranče a 3x strouhnutí z jeho kůry 6 kulí Rafaela
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|