|
Recept na Desatero
Recept na Desatero je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Desatero budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Množství masa dle chuti, já to teď dělala z 500g kuřecích prsíček nebo vykostěných stehen bez kůže, sůl, 1 vejce na 1 až 2 řízky ( já použila dvě na mé množství ), 1 polévková lžíce solamylu na 1 až 2 řízky ( já použila dvě na mé množství ) olej, česnek dle chuti ( u nás se papá hodně česneku ), minimálně 10 druhů koření ( proto ten název ) - paprika, pepř, kmín, kari, zázvor, worchester, sojovka ... ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Desatero
Recept na Desatero: Kuřecí prsíčka či stehna nakrájíme na menší plátky, můžeme naklepat, osolíme a vložíme do marinády, kterou jsme si udělali z výše uvedených surovin. Fantazii se u koření meze nekladou :-) Necháme odležet minimálně jeden den - čím víc, tím líp. Maso opékáme na trošce oleje na pánvi. Spolu s masem nabíráme i marinádu, aby nám vytvořila pěknou krustičku. Podáváme s jakkoli upravenými brambory
Poznámka k receptu na Desatero: Tento skvělý receptík mám od kamarádky, zatím jsem ho dělala jen jednou a určitě ne naposledy. Maso je na povrchu křupavé a vevnitř je úplně měkkounké. Jestli tady je stejný recept, tak se omlouvám, ale hledání stejného pokrmu by trvalo hodiny... Když je tady tolik receptů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Desatero, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maja f (Markéta)
- Datum vložení: 04.04.2012
- Počet porcí: 4 a více
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Množství masa dle chuti, já to teď dělala z 500g kuřecích prsíček nebo vykostěných stehen bez kůže, sůl, 1 vejce na 1 až 2 řízky ( já použila dvě na mé množství ), 1 polévková lžíce solamylu na 1 až 2 řízky ( já použila dvě na mé množství ) olej, česnek dle chuti ( u nás se papá hodně česneku ), minimálně 10 druhů koření ( proto ten název ) - paprika, pepř, kmín, kari, zázvor, worchester, sojovka ... )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na desatero,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Desatero - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Desatero
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|