RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Davidův hovězí guláš z kližky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Davidův hovězí guláš z kližky, recepty Davidův hovězí guláš z kližky, Davidův, hovězí, guláš, kližky


Recept na Davidův hovězí guláš z kližky

Recept na Davidův hovězí guláš z kližky je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Davidův hovězí guláš z kližky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 Kg hovězí kližky, 1 Kg cibule - nejlépe červené a to z důvodu lepší barvy a také chuti, 5 lžic sladké papriky, 1 nakrájená feferonka, 2 paličky česneku, sůl, pepř mletý čerstvý, majoránka, 4-6 bobkových listů, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky celého pepře, 250 g hovězích kostí na vývar, 1 Ks citrónu, sádlo.

Davidův hovězí guláš z kližky
Zvětšit obrázek

Recept na Davidův hovězí guláš z kližky

Recept na Davidův hovězí guláš z kližky:
Den 1.: Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu. Maso zůstane díky smíchání s česnekem a solí krásně voňavé a ochucené a díky citrónu dostane krásnou chuť a hlavně ,, zkřehne ". Den 2.: Nakrájíme všechnu cibuli a dáme nejlépe půl na jednu pánev a půl na druhou pánev smažit na sádle. Cibule musí být tmavá jako opálená vařečka - nejlépe smažit ve velkém množství sádle, nesmí ale být spálená, jinak vše zhořkne a můžeme to rovnou vyhodit. Jakmile máme cibuli hotovou, zvlášť osmahneme na sádle maso, přidáme část cibule, papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, nameleme pepř, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme majoránku. Vše necháme tak 3 hodinky dusit, až bude maso měkké, tak guláš zahustíme chlebem nebo bramborami. V žádném případě moukou, je jí potom po špatném provaření cítit celý guláš a chuť také není tak dobrá jako po zahušťování chlebem. Nakonec vše dochutíme česnekem, solí, popř. feferonkami, čerstvě namletým pepřem a hlavně větším množstvím majoránky. Poté ihned guláš dáme s hrncem do studené vody a necháme při míchání chladnou, pokud není určený k okamžité konzumaci. Pokud guláš chcete mít co nejlepší, nechte jej alespoň 2 - 3 dny zaležet, chytne tu správnou chuť Přeji dobrou náladu při vaření, dobré nervy :D a hlavně následující dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Davidův hovězí guláš z kližky:
Dejte si pozor po přidání papriky, že nesmíme dlouho nechat na ohni hrnec, ale co nejdříve zalit, aby vše nezhořklo !

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Davidův hovězí guláš z kližky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dawaa
  • Datum vložení: 01.02.2013
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 Kg hovězí kližky, 1 Kg cibule - nejlépe červené a to z důvodu lepší barvy a také chuti, 5 lžic sladké papriky, 1 nakrájená feferonka, 2 paličky česneku, sůl, pepř mletý čerstvý, majoránka, 4-6 bobkových listů, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky celého pepře, 250 g hovězích kostí na vývar, 1 Ks citrónu, sádlo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na davidův hovězí guláš z kližky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Davidův hovězí guláš z kližky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Davidův hovězí guláš z kližky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist