|
Recept na Cukrářská kávová zrna
Recept na Cukrářská kávová zrna je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Cukrářská kávová zrna budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 ml 33 % smotana na slahanie 2 PL krystalovy cukor 40 g kvalitne kakao 450 g tmava cokolada na varenie 100g + 2 CL zrnkova mleta kava 125 g stuzeny tuk Cera Na obalenie : 1 kg marcipanova hmota Na poliatie : 200 g cokolada na varenie 120 g stuzeny tuk Cera.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cukrářská kávová zrna
Recept na Cukrářská kávová zrna: Den dopredu si uvarime zakladny krem: 100 g mletej zrnkovej kavy zalejeme trochou horucej vody, tak aby vznikla husta kasicka. Ceru nechame roztopit a nechat ju prechladnut. Smotanu nechame prevriet s cukrom a odlozime ju zo zdroja tepla. Zamiesame do nej kakao a kavovu kasicku. Vymiesame a pridame vsetku nalamanu cokoladu. Premiesame a prilejeme stuzeny tuk. Vymiesame do uplneho hladka a odlozime do druheho dna. Nemusime davat do chladnicky, staci len v komore, alebo aj v kuchyni. Na druhy den zistime, ze hmota uplne stuhla. Ja som ju pokrajala v hrnci nozom a lyzicou povylamovala kusy a prelozila do velkej misy na slahanie. Z dvoch lyziciek zrnkovej mletej kavy si uvarime do salky kavu, nepijeme ju!!!! vylejeme ju k stuhnutemu kremu aj s logrom a premiesame. Lyzicou poriadne zapracujeme a zacneme slahat. Vyslahame hladky krem. Kremom naplnime sacok na striekanie s hladkou trubickou. Ja som sice mala hladku trubicku , ale bola mala, tak som jednoducho pouzila igelitovy sacok na striekanie kremov a odstrihla som mu koniec tak, aby vychadzal krem v pozadovanej velkosti. Na plech polozim neprilnavy papier (papier na pecenie) a spricujeme *babiky*. Z tejto davky kremu moja mamka robi cca 75 kusov. Mne ich vyslo 120!!! robila som ich skratka mensie ako ona. Plechy dajte do chladu, aby krem stuhol. Ak mate priestor, tak kludne ich strcte aj do mraznicky. Marcipanovu zmes …..som kupilu hotovu v tescu….neda sa povedat, zeby to bol marcipan, ale je to skratka dobra nahrada za pravu marcipanovu hmotu. Na pol kila tejto hmoty, som este pridala 2 PL suseneho mlieka a 2 PL praskoveho cukru a vymiesila som to na doske. Mamka mi poradila, ze to mam urobit vtedy, ked sa mi zda, ze ten marcipan je prilis makky a trha sa mi.. Nevedela som to posudit, tak som to pre istotu urobila a zda sa, ze to nicomu neublizilo. Takze marcipanku rozvalkame a nakrajame na stvorce, tak aby sa dal do neho zakrutit kremovy valcek. Az teraz vyberieme z chladu, pripravene valceky a poukladame ich na stvorce. Kazdy zabalime a polozime na plech. Do stredu vtlacime ceruzkou priehlbinu…akoze *kavove zrno* Tieto marcipanove balicky ulozime znovu do chladu a pripravime si cokoladu na polievanie. Nad horucou parou roztopime stuzeny tuk a cokoladu na varenie. Priznam sa, ze to mnozstvo tuku je orientacne, lebo som ho zabudla odvazit…ja som to jednoducho pridavala podla toho, ako sa mi zdala cokolada riedka, alebo husta. Stuhnute zrna ponorime rychlym pohybom do cokolady, nechame odkvapkat a polozime na papier a znovu nechame vsetky zrna stuhnut. Po vychladnuti a stuhnuti kladieme do papierovych kosickov.
Poznámka k receptu na Cukrářská kávová zrna: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2544
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cukrářská kávová zrna, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 01.05.2014
- Počet porcí: 75 az 125 podla velkosti aku zvolite na zrno
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 200 ml 33 % smotana na slahanie 2 PL krystalovy cukor 40 g kvalitne kakao 450 g tmava cokolada na varenie 100g + 2 CL zrnkova mleta kava 125 g stuzeny tuk Cera Na obalenie : 1 kg marcipanova hmota Na poliatie : 200 g cokolada na varenie 120 g stuzeny tuk Cera
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cukrářská kávová zrna,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cukrářská kávová zrna - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cukrářská kávová zrna
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|