|
Recept na Cuketovo-tvarůžkové lívanečky
Recept na Cuketovo-tvarůžkové lívanečky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Cuketovo-tvarůžkové lívanečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g očištěné cukety 200 g tvarůžků(9ks menších koleček) 30 g polohrubé mouky 30 g Solamylu 1 lžíce prášku do pečiva 1 vejce sůl tuk na smažení/já dávám společně olej se sádlem.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cuketovo-tvarůžkové lívanečky
Recept na Cuketovo-tvarůžkové lívanečky: Na hrubém slzičkovém struhadle do hlubší mísy nastrouháme cuketu, mírně osolíme, promícháme a přemístíme do cedníku. Necháme 15minut vypotit a poté ještě rukou v cedníku vymačkáme z vypocené cukety zbytek šťávy. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek a z bílku ušleháme tuhý sníh. Tvarůžky protlačíme mřížkou na krájení brambor do bramborového salátu. Cuketu dáme do mísy, přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva, žloutek a vše důkladně a nejlépe rukou promícháme. Dále přidáme kostičky tvarůžků, ušlehaný sníh a znova všechno zlehka promícháme. Do pánve s rozehřátým tukem klademe lžící menší hromádky, které zploštíme do tvaru lívanečků a pozvolna smažíme z každé strany 6minut do zlatavé barvy. Během smažení neustále opatrně pohybujeme pánví, aby se lívanečky nepřichytávaly. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme jako lehkou večeři s různými zeleninovými saláty a pečivem. Můžeme také podávat jako hlavní chod například s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Cuketovo-tvarůžkové lívanečky: Já jsem k jedné porci na zkoušku smíchala trochu rybízové marmelády se sladkou chilli omáčkou a byla to velice příjemná chuť. Malá poznámka ke smažení Během smažení je lepší, když opatrně pánvičkou pohybujeme a sem tam obracečkou do lívanečků“šprtneme“aby neměly možnost se přichytit ke dnu. Je to sice o nervy :-),ale ta chuť stojí za to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cuketovo-tvarůžkové lívanečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 21.09.2014
- Počet porcí: 14 ks o průměru 8 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 450 g očištěné cukety 200 g tvarůžků(9ks menších koleček) 30 g polohrubé mouky 30 g Solamylu 1 lžíce prášku do pečiva 1 vejce sůl tuk na smažení/já dávám společně olej se sádlem
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cuketovo-tvarůžkové lívanečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cuketovo-tvarůžkové lívanečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cuketovo-tvarůžkové lívanečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|