|
Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku
Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko 200g slaniny-měla jsem gazdovskou 1 PL tuku-použila jsem sádlo 1 větší cibule 4 stroužky česneku 4 PL kečupu-použila jsem sladký 1 kostka zeleninového bujonu 3 rajčata 10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení sůl,mletý prpř,,pálivá paprika na dochucení-já jsem nedávala nic voda na podlévání pokrmu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku
Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku: Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky,slaninu na delší špalíčky,cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky.Rajčata spaříme vařící vodou,sloupneme a nakrájíme na kostky,lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky. Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu.Po 3minutách přidáme česnek,necháme tak dvě minutky,až začne vonět,přidáme maso a mícháme,než se zatáhne.Pak přidáme kečup,1a1/2dl horké vody,rozdrobíme kostku bujonu(já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku,co mám za tímto účelem v mrazáku)hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15minut.Hrnec odstavíme bokem,ochladíme,otevřeme,přidáme rajčata,dolijeme 1/2dl vody,znovu uzavřeme a opět pod talkem od doby varu vaříme ještě 10minut.Vypneme sporák,po 5minutách až pojistka pustí hrnec otevřeme,vmícháme natrhanou bazalku,podle své chuti dokořeníme-já jsem nepotřebovala a můžeme podávat.Jako příloha se hodí rýže,těstoviny,špecle-my jsme měli noky od včerejška:-)
Poznámka k receptu na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku: Verze pro obyčejný hrnec-postup stejný až po rozdrobení bujonu,jen vody dáte tolik,aby bylo maso do poloviny ponořené a za občasného promíchání a doplnění tekutiny vaříte pod pokličkou asi 40minut(záleží na druhu masa)Pak přidáte rajčata a ještě 15minut vaříte.Závěr je stejný:-) Původně jsem měla v plánu dělat něco podobného,ale s jiným kořením a žampiony,ale konzerva byť ještě byla v záruce byla krásně vypouklá,tak po otevření letěla tím správným směrem,já jsem dala rajčata a čerstvou bazalku a moc jsme si pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 12.09.2011
- Počet porcí: 3 velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 300g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko 200g slaniny-měla jsem gazdovskou 1 PL tuku-použila jsem sádlo 1 větší cibule 4 stroužky česneku 4 PL kečupu-použila jsem sladký 1 kostka zeleninového bujonu 3 rajčata 10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení sůl,mletý prpř,,pálivá paprika na dochucení-já jsem nedávala nic voda na podlévání pokrmu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|