|
Recept na Česnekovo-rozmarýnová panenka
Recept na Česnekovo-rozmarýnová panenka je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Česnekovo-rozmarýnová panenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600-800 g vepřové panenky 4 stroužky česneku několik snítek čerstvého rozmarýnu olivový olej sůl černý pepř (nejlépe čerstvě mletý) 1 lžíce soleného másla (nebo máslo a špetka soli) 1 lžíce hladké mouky studený vývar nebo voda 1 lžíce dijonské hořčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Česnekovo-rozmarýnová panenka
Recept na Česnekovo-rozmarýnová panenka: Panenku rozkrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a do středu uděláme zářez ostrým nožem. Do zářezu napěchujeme česnek, nakrájený na tenké špalíčky a pár lístečků rozmarýnu. Porce masa zakapeme olivovým olejem (potřeme) a necháme odležet - nejlépe do druhého dne. Rozpálíme plochou pánev, zacákneme asi lžící olivového oleje a vložíme porce masa. Opečeme je zprudka ze všech stran dohněda, trvá to asi 10 minut, potom vyjmeme a vložíme do trouby, kterou jsme si rozehřáli na cca 180°c. Do výpeku vložíme lžíci másla, necháme rozehřát, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme lžíci hořčice a dochutíme solí, pepřem, případně sojovou omáčkou. Při podávání porce příčně rozkrojíme.
Poznámka k receptu na Česnekovo-rozmarýnová panenka: Dnes jsme vařili a bylo to výborný +8
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Česnekovo-rozmarýnová panenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 20.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600-800 g vepřové panenky 4 stroužky česneku několik snítek čerstvého rozmarýnu olivový olej sůl černý pepř (nejlépe čerstvě mletý) 1 lžíce soleného másla (nebo máslo a špetka soli) 1 lžíce hladké mouky studený vývar nebo voda 1 lžíce dijonské hořčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Česnekovo-rozmarýnová panenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Česnekovo-rozmarýnová panenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Česnekovo-rozmarýnová panenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|