Recept na Celerová omáčka
Recept na Celerová omáčka je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Celerová omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
½ celeru 30g másla 30g hladké mouky 1l hovězího vývaru 2PL bílého vína 50g cukru 50g pomerančové kůry 200ml smetany sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celerová omáčka
Recept na Celerová omáčka: Očištěný celer nakrájíme na kostičky a na másle dusíme doměkka. Zasypeme moukou a necháme zežloutnout. Zalijeme vývarem, přidáme víno, cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a čerstvě umletý pepř a omáčku povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem, přecedíme. Přidáme smetanu, povaříme a osolíme. Podáváme s vařeným hovězím nebo uzeným masem a jako přílohu dáváme noky, špecle nebo houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Celerová omáčka: Celer vařím na všechny způsoby a poslední dobou čím dál více, ale celerovou omáčku jsem vařila poprvé. Myslela jsme si, že omáčka bude nevýrazné chuti a recept budu muset upravit. Přidala jsem pouze smetany. Omáčka měla jemnou pikantní chuť a všem nám chutnala. Zdroj: časopis Magdalena Dobromila Rettigová - Pravá česká kuchařka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celerová omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 02.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: ½ celeru 30g másla 30g hladké mouky 1l hovězího vývaru 2PL bílého vína 50g cukru 50g pomerančové kůry 200ml smetany sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celerová omáčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celerová omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celerová omáčka
|
|