RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie, recepty Cassoulet - specialita jižní Francie, Cassoulet, -, specialita, jižní, Francie


Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie

Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie je zařazen v kategorii luštěniny. K přípravě Cassoulet - specialita jižní Francie budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300 g bílých fazolí, 150 g dobré klobásy, 150 g vepřového, kuřecího, nebo husího pečeného masa, 100 g uzeného bůčku, 200 g mrkve krájené, 3 lžíce husího sádla, 2 lžíce strouhanky, 2 rajčata, 2 cibule se 6 hřebíčky, 4 stroužky česneku, bobkový list, 1 bouquet garni, petrželka, mletý pepř, vývar, sůl, černý pepř.

Cassoulet - specialita jižní Francie
Zvětšit obrázek

Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie

Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie:
Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu, kuřecí maso a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme péci. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, pokrájíme na kousky, stroužek česneku rozetřeme a vše podusíme v pánvi na dvou lžících tuku. Přidáme nakrájenou mrkev. Zalijeme vývarem a dusíme půl hodiny. Do pekáčku vymaštěného sádlem (olejem) urovnáme ve vrstvách fazole a masovou směs, pokapeme je vývarem, osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny, až je opečená dozlatova. Pomalým vařením a pečením se bílé fazole, maso, koření a chutná klobása promění v lahodný pokrm. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu na Cassoulet - specialita jižní Francie:
Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie , které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole . Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc. Zejména města Toulouse, Carcassonne , a Castelnaudary.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cassoulet - specialita jižní Francie, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 05.05.2013
  • Počet porcí: 5-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Luštěniny
  • Suroviny: 300 g bílých fazolí, 150 g dobré klobásy, 150 g vepřového, kuřecího, nebo husího pečeného masa, 100 g uzeného bůčku, 200 g mrkve krájené, 3 lžíce husího sádla, 2 lžíce strouhanky, 2 rajčata, 2 cibule se 6 hřebíčky, 4 stroužky česneku, bobkový list, 1 bouquet garni, petrželka, mletý pepř, vývar, sůl, černý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cassoulet - specialita jižní francie, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cassoulet - specialita jižní Francie - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cassoulet - specialita jižní Francie

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist