|
Recept na Býčí žlázy se špenátovými nočky
Recept na Býčí žlázy se špenátovými nočky je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Býčí žlázy se špenátovými nočky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Býčí žlázy, sůl, pepř, hladká mouka, tuk na smažení Na nočky: asi 150-180 ml hotového špenátu (zahuštěného, zbytek z oběda), 2 vejce, 2 větší stroužky rozetřeného česneku, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, hrubá mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Býčí žlázy se špenátovými nočky
Recept na Býčí žlázy se špenátovými nočky: Vše na nočky smícháme dohromady, mouky dáme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko. To pak přes haluškovač protláčíme do vřící osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové a můžeme je scedit. Žlázy nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. A než nám zavaří voda a uvaří se noky, tyto řízečky osmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Poznámka k receptu na Býčí žlázy se špenátovými nočky: Masko na přírodno jde s těmito špenátově chutnajícími noky velice dobře dohromady. Noky by byly výborné i bez masa, jen přelité osmaženou cibulkou. Nerada přidávám tzv."zbytkové" recepty, ale tady jsem udělala výjimku - z jedné zbylé porce špenátu byla příloha pro tři lidi. Velmi podobný recept má magdalenka http://www.toprecepty.cz/recept/16755-spenatove-no... (pouze dělaný z rozmraženého špenátu) a překvapilo mě, že u něj píše, že v nočkách špenát ani necítí. V těchto nočkách ho ucítíte určitě :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Býčí žlázy se špenátovými nočky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 13.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Býčí žlázy, sůl, pepř, hladká mouka, tuk na smažení Na nočky: asi 150-180 ml hotového špenátu (zahuštěného, zbytek z oběda), 2 vejce, 2 větší stroužky rozetřeného česneku, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, hrubá mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na býčí žlázy se špenátovými nočky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Býčí žlázy se špenátovými nočky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Býčí žlázy se špenátovými nočky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|