Recept na Bujurdi z rajčat
Recept na Bujurdi z rajčat je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Bujurdi z rajčat budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vyzrálá velká rajčata 100 - 150 g fety (sýr balkánského typu, ale z ovčího mléka) oregáno chilli olivový olej sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bujurdi z rajčat
Recept na Bujurdi z rajčat: Rajčata nakrájíme na větší kostky a vložíme do dvou menších zapékacích misek (jedna miska - porce pro jednoho). Rajčata mírně opepříme, trošinku osolíme (pozor, sýr je také slaný), okořeníme sušeným oregánem a trochou chilli. Vydatně zakápneme kvalitním olivovým olejem a zamícháme. Nahoru nahrubo nadrolíme fetu a ještě trošku zastříkneme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéct asi 10 minut. Podáváme teplé s pečivem.
Poznámka k receptu na Bujurdi z rajčat: Tento recept jsem odkoukala v řecké restauraci v Porubském zámku v Ostravě a nazvala jsem ho dle názvu v jídelním lístku. Určitě stojí za to vyzkoušet. Výborné jako předkrm nebo letní včeře s lehkým suchým bílým vínem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bujurdi z rajčat, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: efka.ch
- Datum vložení: 04.04.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 4 vyzrálá velká rajčata 100 - 150 g fety (sýr balkánského typu, ale z ovčího mléka) oregáno chilli olivový olej sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bujurdi z rajčat,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bujurdi z rajčat - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bujurdi z rajčat
|
|