|
Recept na Bůčková roláda se špenátem a játry
Recept na Bůčková roláda se špenátem a játry je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůčková roláda se špenátem a játry budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg prerastaného bôčika, soľ, mleté čierne korenie 5 mrkiev, 4 petržleny, ¼ kalerábu, ¼ zeleru, ½ l mäsového vývaru, soľ ( ak nie je slaný vývar ) Náplň : 200 g kuracích pečienok ( játra ), 400 g mrazeného špenátu, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky rasce (kmín ) , 1 lyžica horčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčková roláda se špenátem a játry
Recept na Bůčková roláda se špenátem a játry: Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme. Náplň: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme, dochutíme rascou a dusíme asi 5 min. Pridáme na väčšie kúsky narezané pečienky a dusíme, kým nie je zmes hustá. Primiešame horčicu. Náplň rozotrieme na celý plát mäsa, zrolujeme a previažeme do rolády. Roládu vložíme do pekáča, obložíme na kolieska narezanou mrkvou a petržlenom a na malé kocky narezaným kalerábom a zelerom. Zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a v rúre pri 150°C pečieme asi 1,5 hod domäkka. Upečené mäso vyberieme, šťavu so zeleninou dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme. Zelenina šťavu zahustí, ničím iným ju nezahusťujeme. Roládu narežeme na kolieska a podávame s ryžou ( alebo zemiakmi, podľa svojej chuti ).
Poznámka k receptu na Bůčková roláda se špenátem a játry: rozmarynaH:kľudne aj mangold, je vynikajúci a hodnotnejší ako špenát
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková roláda se špenátem a játry, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 07.03.2014
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,5 kg prerastaného bôčika, soľ, mleté čierne korenie 5 mrkiev, 4 petržleny, ¼ kalerábu, ¼ zeleru, ½ l mäsového vývaru, soľ ( ak nie je slaný vývar ) Náplň : 200 g kuracích pečienok ( játra ), 400 g mrazeného špenátu, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky rasce (kmín ) , 1 lyžica horčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková roláda se špenátem a játry,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková roláda se špenátem a játry - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková roláda se špenátem a játry
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|