|
Recept na Buchty Buďáky
Recept na Buchty Buďáky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Buchty Buďáky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 80 g tuku Hera, 25 g droždí, 10 g soli, 1/4 prášku do pečiva, 1/2 vanilkového cukru, kůra z 1/2 citronu, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, 1 vejce, asi 150-200 ml mléka. Náplň: švestky podle počtu buchet, 3 vrchovaté polévkové lžíce máku, stejně cukru a mléka. Na pekáč olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Buchty Buďáky
Recept na Buchty Buďáky: Švestky vypeckujeme, mák umeleme, přidáme mléko a cukr a na mírném ohni spaříme za stálého míchání. Odstavíme necháme vychlednout. Zatím si připravíme těsto. Prášek, sůl, muškátový oříšek, cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme v suché mouce. Mírně ohřejeme mléko, přidáme lžíci cukru a do toho rozdrobíme droždí, tuk rozehřejeme. Když droždí začne v mléce nabývat, nalijeme mléko s droždím, rozehřátý tuk a vejce do mouky a vypracujeme hladké těsto. Dáme vykynout. Pak ho přendáme na vál, rozdělíme na příslušný počet kousků (třeba tak, že těsto rozdělíme na půl, vyválíme opatrně hada a toho pak dělíme).Z kousků oděláme placičku, na ni dáme švestku a místo pecky půl lžičky máku, zabalíme a klademe na dpbře vymazaný plech. Každou buchtu ještě musíme obalit olejem, aby se neslepily. pečeme do zlatova, po upečení vyklopíme a pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Buchty Buďáky: Kdo nemá rád mák, může dát do švestky perník, nebo strouhanku opraženou na másle a oslazenou. Jestli máte někdo pěknou fotku buchet, dejte ji sem. Mě tentokrát švestky vytekly a nebylo to na focení. Díky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buchty Buďáky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Olina-preclik (Olga Preclíková)
- Datum vložení: 28.10.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1/2 kg polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 80 g tuku Hera, 25 g droždí, 10 g soli, 1/4 prášku do pečiva, 1/2 vanilkového cukru, kůra z 1/2 citronu, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, 1 vejce, asi 150-200 ml mléka. Náplň: švestky podle počtu buchet, 3 vrchovaté polévkové lžíce máku, stejně cukru a mléka. Na pekáč olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buchty buďáky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buchty Buďáky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buchty Buďáky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|