|
Recept na Buchtičky s vinným šodó
Recept na Buchtičky s vinným šodó je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Buchtičky s vinným šodó budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Buchtičky dle svého osvědčeného kynutého těsta na sladké nebo: ► 140 g hladké mouky ► 125 g polohrubé mouky ► 125 ml vlažného mléka ► 3 lžíce cukru krystal ► 30 g rozpušteného tuku (Hera, ...) ► 1 vejce ► špetka soli ► lžička sušeného droždí ------------------------ ► olej na potření Na vinné šodó: ► 250 ml bílého vína ► cukr krystal + vanilkový cukr (dohromady 60 g) ► 3 celé vejce ► citronová kůra.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Buchtičky s vinným šodó
Recept na Buchtičky s vinným šodó: Těsto na buchtičky zadělávám v domácí pekárně; smíchám všechny sypké suroviny kromě droždí. Do pekárny vložím mléko, vejce, máslo, poté sypkou směs, prstem nahoře vytvořím korýtko a nasypu droždí. Nastavím program Příprava těsta. Malý plech (/pekáček) vymažu olejem. Po dokončení programu těsto vyjmu, malou lžičkou odeberu po kouscích těsta. Z tolika kousků, kolik se okem vejde do jedné řady plechu, dlaněmi vyválím kuličky a skládám na plíšek jednu vedle druhé, před přidáním další vždy společný bok potřu olejem. Jakmile mám řadu celistvou, potřu olejem celý bok, utvořím opět nové kuličky a kladu hned vedle stejně jako řadu první a tak dále... Když je hotovo, potřu všechny buchtičky zvrchu a pod utěrkou nechám chvilenku kynout (5 minut). Pak vložím do horké trouby na 200ºC a peču 20 minut. Po vytažení z trouby ještě jednou zvrcha potřu lehce buchtičky olejem. Nechám vychladnout. Na šodó si utvořím vodní lázeň ze dvou hrnců jiné velikosti. Vyjde mi to tak, že menší se ve větším ušima zapře tak, že je mezi dny aspoň centimetr mezera. Do většího hrnce naliju vodu, aby byl ponořen pár čísel i menší hrnec. V menším hrnci smíchám všechny ingredience na šodó a lázeň postavím na plotnu. Šlehačem na menší rychlost neustále šlechám už od zahřívání. Šleháním šodó nabyde, stále šlehám, poté zase svůj objem zmenší, ještě chvíli šlehám, šodó zhouste a je hotové. Hrnec vyndám z vody. Buchtičky od sebe na talíři oddělím a přeliji je šodó. Přeji dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Buchtičky s vinným šodó: Nádoby na vodní lázeň radím zvolit vetší, když šodó šleháním zprvu nabývá, je to jak Hrnečku, vař! :) Když šodó děláte z oblíbeného vína, které radi pijete, šodó Vám bude chutnat také více. A v případě výrazného přejezení radši nějakou chvíli neusedat za volant...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buchtičky s vinným šodó, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sardinka (Kristýna)
- Datum vložení: 18.10.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Buchtičky dle svého osvědčeného kynutého těsta na sladké nebo: ► 140 g hladké mouky ► 125 g polohrubé mouky ► 125 ml vlažného mléka ► 3 lžíce cukru krystal ► 30 g rozpušteného tuku (Hera, ...) ► 1 vejce ► špetka soli ► lžička sušeného droždí ------------------------ ► olej na potření Na vinné šodó: ► 250 ml bílého vína ► cukr krystal + vanilkový cukr (dohromady 60 g) ► 3 celé vejce ► citronová kůra
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buchtičky s vinným šodó,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buchtičky s vinným šodó - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buchtičky s vinným šodó
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|