RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Buchtičky s vinným šodó

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Buchtičky s vinným šodó, recepty Buchtičky s vinným šodó, Buchtičky, vinným, šodó


Recept na Buchtičky s vinným šodó

Recept na Buchtičky s vinným šodó je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Buchtičky s vinným šodó budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Buchtičky dle svého osvědčeného kynutého těsta na sladké nebo: ► 140 g hladké mouky ► 125 g polohrubé mouky ► 125 ml vlažného mléka ► 3 lžíce cukru krystal ► 30 g rozpušteného tuku (Hera, ...) ► 1 vejce ► špetka soli ► lžička sušeného droždí ------------------------ ► olej na potření Na vinné šodó: ► 250 ml bílého vína ► cukr krystal + vanilkový cukr (dohromady 60 g) ► 3 celé vejce ► citronová kůra.

Buchtičky s vinným šodó
Zvětšit obrázek

Recept na Buchtičky s vinným šodó

Recept na Buchtičky s vinným šodó:
Těsto na buchtičky zadělávám v domácí pekárně; smíchám všechny sypké suroviny kromě droždí. Do pekárny vložím mléko, vejce, máslo, poté sypkou směs, prstem nahoře vytvořím korýtko a nasypu droždí. Nastavím program Příprava těsta. Malý plech (/pekáček) vymažu olejem. Po dokončení programu těsto vyjmu, malou lžičkou odeberu po kouscích těsta. Z tolika kousků, kolik se okem vejde do jedné řady plechu, dlaněmi vyválím kuličky a skládám na plíšek jednu vedle druhé, před přidáním další vždy společný bok potřu olejem. Jakmile mám řadu celistvou, potřu olejem celý bok, utvořím opět nové kuličky a kladu hned vedle stejně jako řadu první a tak dále... Když je hotovo, potřu všechny buchtičky zvrchu a pod utěrkou nechám chvilenku kynout (5 minut). Pak vložím do horké trouby na 200ºC a peču 20 minut. Po vytažení z trouby ještě jednou zvrcha potřu lehce buchtičky olejem. Nechám vychladnout. Na šodó si utvořím vodní lázeň ze dvou hrnců jiné velikosti. Vyjde mi to tak, že menší se ve větším ušima zapře tak, že je mezi dny aspoň centimetr mezera. Do většího hrnce naliju vodu, aby byl ponořen pár čísel i menší hrnec. V menším hrnci smíchám všechny ingredience na šodó a lázeň postavím na plotnu. Šlehačem na menší rychlost neustále šlechám už od zahřívání. Šleháním šodó nabyde, stále šlehám, poté zase svůj objem zmenší, ještě chvíli šlehám, šodó zhouste a je hotové. Hrnec vyndám z vody. Buchtičky od sebe na talíři oddělím a přeliji je šodó. Přeji dobrou chuť!

Poznámka k receptu na Buchtičky s vinným šodó:
Nádoby na vodní lázeň radím zvolit vetší, když šodó šleháním zprvu nabývá, je to jak Hrnečku, vař! :) Když šodó děláte z oblíbeného vína, které radi pijete, šodó Vám bude chutnat také více. A v případě výrazného přejezení radši nějakou chvíli neusedat za volant...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buchtičky s vinným šodó, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: sardinka (Kristýna)
  • Datum vložení: 18.10.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: Buchtičky dle svého osvědčeného kynutého těsta na sladké nebo: ► 140 g hladké mouky ► 125 g polohrubé mouky ► 125 ml vlažného mléka ► 3 lžíce cukru krystal ► 30 g rozpušteného tuku (Hera, ...) ► 1 vejce ► špetka soli ► lžička sušeného droždí ------------------------ ► olej na potření Na vinné šodó: ► 250 ml bílého vína ► cukr krystal + vanilkový cukr (dohromady 60 g) ► 3 celé vejce ► citronová kůra
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buchtičky s vinným šodó, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buchtičky s vinným šodó - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buchtičky s vinným šodó

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist