|
Recept na Bramborový nákyp s mletým masem
Recept na Bramborový nákyp s mletým masem je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Bramborový nákyp s mletým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého masa cca 1 kg uvařených brambor ve slupce (odhadem, já nevážím) 1 menší cibule 3 stroužky česneku majoránka, mletá paprika, sůl, pepř, drc. kmín, vegeta 2 menší hrsti hrubé mouky, 1 malá hrst strouhanky 1 smetana na vaření 3-4 PL sýrové omáčky v prášku 20 dkg tvrdého sýru 100 g taveného sýra olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový nákyp s mletým masem
Recept na Bramborový nákyp s mletým masem: Mleté maso smícháme v misce s majoránkou, solí, špetkou drc. kmínu, pepřem, paprikou a prolis. česnekem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ochucené mleté maso. Mícháme, dusíme, dokud se nezačne rozpadat. Odstavíme z plotýnky. Pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Brambory nastrouháme nahrubo, v misce je promícháme se solí, špetkou pepře a mlet. papriky, majoránkou, drc. kmínem, hrubou moukou a strouhankou. Vzniklou hmotu si opticky rozdělíme na 2 části. první část dáme na dno pekáčku, rovnoměrně po celém dnu. Na to dáme mleté maso, na maso položíme plátky tav. sýra. Na sýr rozložíme zbytek brambor. Ve smetaně rozmícháme trochu vegety, pepře a sýrovou omáčku . Vzniklou směsí zalijeme po celém povrchu nákyp. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180° cca 30-40 minut - sýr zezlátne.
Poznámka k receptu na Bramborový nákyp s mletým masem: vypadá to výborně,určitě zkusim,ale chci se zeptat, musím tam dávat tu sýrovou omáčku v prášku?nešlo by to něčím nahradit?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový nákyp s mletým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 10.04.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého masa cca 1 kg uvařených brambor ve slupce (odhadem, já nevážím) 1 menší cibule 3 stroužky česneku majoránka, mletá paprika, sůl, pepř, drc. kmín, vegeta 2 menší hrsti hrubé mouky, 1 malá hrst strouhanky 1 smetana na vaření 3-4 PL sýrové omáčky v prášku 20 dkg tvrdého sýru 100 g taveného sýra olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový nákyp s mletým masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový nákyp s mletým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový nákyp s mletým masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|