RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně, recepty Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně, Bramborové, knedlíky, zase, jinak, opět, chutně


Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně

Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
550 g uvařených,studených brambor/nemusí být vařené ve slupce 200 g Solamylu 200 g hrubé mouky 1 kl soli do těsta 1 pl soli do vody na vaření knedlíků 2 pl sádla 2 velké cibule 2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule 2 velké hrsti“smaženého hrášku“/vložka do polévky 1 vejce.

Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně

Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně:
Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osamžíme do zlatavé barvy. Do větší mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme sůl a mouku promíchanou se solamylem. Dále přidáme osmaženou cibuli i s tukem, zelenou nať lahůdkové cibule, smažený hrášek a vše v míse navlhčenou rukou důkladně prohněteme. Těsto vyklopíme na čistou kuchyňskou linku, rozdělíme na 2poloviny a z každé vytvoříme větší váleček. Takto přiravené knedlíky vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen na minimum a za občasného podebrání knedlíků ode dna vaříme 30minut. Po této době jeden knedlík vytáhneme na prkýnko, nebo talíř, ostrým nožem v polovině překrojíme a přesvědčíme se, je-li knedlík uvařený(nesmí být uprostřed mokvavý).Jesti ne, dáme nazpět do hrnce a cca 5minutek dovaříme, v opačném případě opatrně z hrnce vytáhneme i druhý knedlík. Krájíme nejlépe silnější nití na širší plátky a podáváme jako přílohu k masu se šťávou, nebo se zelím.

Poznámka k receptu na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně:
Knedlíky jsou chutné, hezky barevné, ale vzhledově lepší až na druhý den. Takže raději k obědu připravovat den předem:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 21.12.2012
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 550 g uvařených,studených brambor/nemusí být vařené ve slupce 200 g Solamylu 200 g hrubé mouky 1 kl soli do těsta 1 pl soli do vody na vaření knedlíků 2 pl sádla 2 velké cibule 2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule 2 velké hrsti“smaženého hrášku“/vložka do polévky 1 vejce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist