|
Recept na Božská mana z mletého masa na rýži
Recept na Božská mana z mletého masa na rýži je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Božská mana z mletého masa na rýži budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, pepř, mletá paprika(kdo rád ostřejší, dá pálivou), 250 g rýže, 750 ml zeleninového vývaru, kus másla, tak 30 g hladké mouky, 150 ml smetany na vaření 12%, 50 g taveného sýra(je jedno jaký dáme), 200 g mražené zeleninky(nejlépe hrášek+kukuřice), 200 g cherry rajčátek, 100 g sýra goudy, strouhanka, pažitka, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Božská mana z mletého masa na rýži
Recept na Božská mana z mletého masa na rýži: Připravíme si zeleninový vývar a 350 ml si dáme stranou a do zbylého vysypeme propláchnutou a okapanou rýži, vaříme jí na skus na velmi mírném ohni. Pak si připravíme maso, které si dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, pepř, papriku, osolíme a zahustíme strouhankou tolik, aby nám šli uválet kuličky, které na malém množství oleje zprudka opečeme po všech stranách. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme jí zbylým vývarem a smetanou a převaříme tak 10 minut.a poté rozpustíme tavený sýr a přidáme hrášek s kukuřicí a ještě nakrájenými rajčátky. takto připravený bešamel promícháme s uvařenou rýží, dáme do vymaštěného pekáčku a do ní zatlačíme usmažené kuličky, můžeme malinko zalít šťávou z osmaženého masa. Vše zapečeme v troubě 25 minut na 180°C a ke konci posypeme nastrouhanou goudou, aby se rozpustila.
Poznámka k receptu na Božská mana z mletého masa na rýži: Recept jsem našla v časopisu Claudia, tak jsem ho včera vyzkoušela a udělala jsem dobře, je to božská mana! Doporučuji uvařit, tak jenom zjistíte, jak moc je to dobré!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božská mana z mletého masa na rýži, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 11.06.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, pepř, mletá paprika(kdo rád ostřejší, dá pálivou), 250 g rýže, 750 ml zeleninového vývaru, kus másla, tak 30 g hladké mouky, 150 ml smetany na vaření 12%, 50 g taveného sýra(je jedno jaký dáme), 200 g mražené zeleninky(nejlépe hrášek+kukuřice), 200 g cherry rajčátek, 100 g sýra goudy, strouhanka, pažitka, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božská mana z mletého masa na rýži,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božská mana z mletého masa na rýži - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božská mana z mletého masa na rýži
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|